Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

ewakatowice 20:48, 07 mar 2014

byle głośno
bom głucha
gierczusia 20:56, 07 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
byle głośno
bom głucha

Nie zauważyłam ..... Wydawało mi się ,że wszystkie zmysły ok .. Ale jak bardzo potrzeba , to kupiem trąbę i pojadę pod dom .. Daleko w sumie nie mam ..l
Mala_Mi 21:13, 07 mar 2014

Gierczuś... to my dwie dziś dostałyśmy takiego natchnienia na wianki... tylko, że mój jest.. a Twojego nie ma.... I widzisz jakie piękne donice mi odstąpiłaś???? Za letnie obsadzenie zdobyłam nagrodę... a teraz czekam na konkurs wiosenny... juto ładnie posadzę, bo na razie ciepłam donice w donice i chodu do ciepełka.. i do suchego ...bo pada...... łobuz deszcz jeden.. ja go nie chcę.... niech idzie gdzie go chcą....
Ja i wianki.. ale już wiem.. ja też grupa B... chyba B.... ale czy plusik czy minusik nie pamietam... ale ta niekonfliktowa... (oczywiście w grupie)...... to napisałs Małą Mi
gierczusia 21:28, 07 mar 2014

Aniu.. Ja się bardzo cieszę ,że te donice Cię cieszą ... A to ,że wygrałaś konkurs to z powodu obsadzenia a nie z powodu donic... Uwierz

Już nawet nie pytałam , gdzie te wypaśne ciemierniki drapnęłaś

Ale wiedzę ,że jednak grupa krwi wygrała i wianki tyż .... Ja przespałam pól popołudnia bo jakieś zmęczenie wiosenne mam .. O dziwo , jak rankiem biegałam po giełdzie jak wścieknięta to ffffcale tego ńe czułam

Ściskam
gierczusia 10:21, 08 mar 2014

Witajcie w tą uroczą sobotę .. Pogoda pikna , wprawdzie dawno już nie padało , ale za to lekkie słoneczko i chce się żyć ...

Moje krokusy są podobnego zdania ( chyba ) i w końcu wylazły

Tadammmm

Ale jak widać na załączonym obrazku łączka krokusowa za bardzo mi nie wyszła ... Ściskam Was i życzę miłego weekendu

Eve 11:12, 08 mar 2014

Piękne krokusy Łączka się kiedyś zrobi

Miłego dnia!
elzbieta_g 11:30, 08 mar 2014

szczęściara, że masz słoneczko ja już zapomniałam jak ono wygląda krokusiki śliczne, moje jeszcze śpią choć już pączki widać
gierczusia 11:35, 08 mar 2014

Eve napisał(a)
Piękne krokusy Łączka się kiedyś zrobi

Miłego dnia!

Ewka ... Ja już koffam Twój optymizm .. A tak serio , to wszyscy eksperci twierdza ,że w trawniku krokusy się nie rozrastają , tylko obumierają.. Więc będę musiała podjąć męską decyzję coź. Przyszłym rokiem..czy znów sadzić , czy dać sobie spokój lub zmienić miejsce.. Bo żeby z 80 sztuk wyszło tylko 5 to już lekka przesada ;(...

Miłego
gierczusia 11:37, 08 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
szczęściara, że masz słoneczko ja już zapomniałam jak ono wygląda krokusiki śliczne, moje jeszcze śpią choć już pączki widać

Elu .. Słońce za chmurkami ale lepiej takie niż inne ...poza tym jest tak ciepło ,że nawet w pidżamie na tarasie byłam ...

Może Ty mi wyślesz troszku deszczyku a ja Tobie słoneczko ???... Cooooo ??.. Kurierem

Ściskam
Eve 11:52, 08 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Ewka ... Ja już koffam Twój optymizm .. A tak serio , to wszyscy eksperci twierdza ,że w trawniku krokusy się nie rozrastają , tylko obumierają.. Więc będę musiała podjąć męską decyzję coź. Przyszłym rokiem..czy znów sadzić , czy dać sobie spokój lub zmienić miejsce.. Bo żeby z 80 sztuk wyszło tylko 5 to już lekka przesada ;(...

Miłego

No przesada, z 80? 5?
Wiesz ja miałam kiedyś na trawniku też i jak pamiętam to były tylko raz Daj sobie spokój bo podejrzewam, że jak kosimy trawnik to wtedy za szybko ścinamy im listki, dlatego się nie rozrastają..
Poza tym ziemia na trawnikach jest mocno zbita, może to tez dlatego?
Najlepiej posadź kępkami na rabatach tak po 20 sztuk, tam nie zginą na pewno i się rozrosną