Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:11, 16 mar 2014

Bea napisał(a)
Wianek pierwsza klasa
Mam nadzieję, że hotel "I" potwierdzona rezerwacja
I jeszcze mam sadzonki bluszcza w dużymi liśćmi

i dalej nie nadążam

Cis przycięty chyba od linijki

same zachwyty

Potwierdzona rezerwacja w " I" ... Bo już się martwiłam ,że mi na ekspozycji CHFS spać przyjdzie , jak mi to Sebek zaproponował ... Nadal nie mam busa i kombinuję z dojazdem z lotniska do hotelu....

Cisa o dziwo cięłam od ręki , choć jak przeczytałam Twojego posta , to sobie przypomniałam o mojej szkolnej linijeczce ....metr z hakiem .... Ale mnie nie zależało na klasycznym stożku , tylko chciałam go trochę " przywołać do porządku ".... To było moje pierwsze cięcie... Kupiłam sobie takie cudo. Niby do topiarów , ale nie wiem... Ma fajne obrotowe ostrza .. Jak chcesz ciąć pionowo , to nie musisz łamać ręki ańi kręgów szyjnych... Ńie mam kompletnie doświadczenia w cięciu ,ale było nienajgorzej....

Ściskam i za komplimenta dziękuje
gierczusia 20:12, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Moje ML są zdecydowanie powyżej cycków.... Po dwóch latach, chyba że ktoś ma cycki na wysokości 1,5 m....

Madzenko ... Ja przy moich bidnych 164 cm wzrostu , to te 150 do cycków byłoby idealnie

Buziam
elzbieta_g 20:17, 16 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Madzenko ... Ja przy moich bidnych 164 cm wzrostu , to te 150 do cycków byłoby idealnie

Buziam

kurcze pieczone...a jak ma ktoś 155 cm wzrostu , to co w tedy???? czuję się jakoś nisko między wami
Urszulla 20:18, 16 mar 2014

To ja też mam tak bidnie
podaj łapę
ML u mnie miał 35cm wzrostu, to kiedy do cycków urośnie???

ciekawy ten sekatorek
gierczusia 20:18, 16 mar 2014

Kindzia napisał(a)
W zeszłym roku, pierwszym, moje ML były do kolan, mam nadzieję, że w tym do cycków dorosną

Jak tam golasy? Nie śniły Ci się przypadkiem??? Żebyś wątpliwości nie miała...o różach mówię

Hmmmmm... .. Moje już od zakupu miały około metra..nie wiem ńorrrmalnie.. Jakieś mutanty , czy cuś ?.... I nie martw się Juziu , na bank dorosną do cycków , nooo chyba ,że masz jakieś metr dziewięćdziesiąt ... To wtedy raczej nie dają rady

Golasy śnią mi się codzień.... Róóżneeeee .... Niekoniecznie różane ...

A tak serio .. Ponieważ tam gdzie chciałam te golasy kupić , to się okazało ,że róża kosztuje 20 zł a transport 25 to stwierdziałm ,że sobie daruję .. Kindzia miał jakiś magiczny namiar i się okazało i że można je kupić dość blisko i to w donicy a nie na golasa .. Stąd Kaśka mi je kupi ( za co bedem Jej wdzięczna do końca moich dni ) i będzie bez problemu
Urszulla 20:22, 16 mar 2014

A ja też sadziłam jesienią golasa pnącego i kurcze jak nie puści pędów to będzie wtopa na całego-o to nie u siebie! Mogą się te golasy śnić po nocachaż strach myśleć bo ja to właśnie przeżywam.
gierczusia 20:23, 16 mar 2014

Agania napisał(a)
Moje ML też przerosły dawno cycki więc się zaczęłam zastanawiać czy to aby ML u mnie

Bluszcz irlandczyk śliczniusi, też posadziłam zwykłego, bo taka zimozielona ściana domu mi się zamarzyła, wciupałam go zaraz przy gniazdkach elektrycznych, to mi eM zaraz.....huczy, szybko go wykopiesz, bo tu instalacja poleci...... ja siem pytam czego ta instalacja....ja kcem bluszcza on zastąpi instalację wszelaką

Achh Aganiu .. Bo u Ciebie to fffszytsko rośnie jak na drożdżach ...

Też bardzo m się ten Irlandczyk podoba.. Te duże liście naparwdę są zachwycające ... Mam nadzieję ,że da radę ...

Aaaaaa..... Instalacja zawsze może się wspinać po bluszczyku , albo bluszczyk może ukryć instalacje , które jak wiemy zwykle do najurodzowszych ńie należą.

Buziaki
gierczusia 20:26, 16 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

kurcze pieczone...a jak ma ktoś 155 cm wzrostu , to co w tedy???? czuję się jakoś nisko między wami

Eluśka ... Jak to mówią małe jest piękne ... A jak my będziemy mówić że do " cycków " to Ty będziesz miała " do grzywki "... Ott i po sprawie

Ps.. Wiesz ,że ja nie znam ani jednej wysokiej Eli..... Wszystkie raczej kompaktowe

Buziaki
gierczusia 20:27, 16 mar 2014

Urszulla napisał(a)
To ja też mam tak bidnie
podaj łapę
ML u mnie miał 35cm wzrostu, to kiedy do cycków urośnie???

ciekawy ten sekatorek

Teraz mnie zabiłaś .. 35 cm ?????? To normalnie szok ... Takie roźńice ??? ..nic z tego ńie kumam....
gierczusia 20:31, 16 mar 2014

Urszulla napisał(a)
A ja też sadziłam jesienią golasa pnącego i kurcze jak nie puści pędów to będzie wtopa na całego-o to nie u siebie! Mogą się te golasy śnić po nocachaż strach myśleć bo ja to właśnie przeżywam.

Ulka .. Nie martw się na zapas.. Czemu miałby nie puścić ??.. Przecież zimy prawie nie było.. Ania Rzeszowska mówi ,że prawie wszystkie Jej pikne róże to były golasy , a jak u niej na wschodzie wytrzymały to czemu u Ciebie miałoby być coś nie tak.. Spokojnie

Ps .. A golasy niech Ci się śnią Koffana .. Na zdrowie .. I niekonieczne z kolcami