Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:37, 16 mar 2014

irena_milek napisał(a)

Jaki prosty i świetny, ale co się go naszukałam, to moje
trawka w tamto miejsce pasuje i moim zdaniem miskant Ml będzie świetny, po 2 latach miał wysokość u mnie 1,5

Mam nadzieję ,że warto było szukać tego wianka .. Zakochałam sie w mchu w charakterze materiału.. Ta faktura ... Achhhhhh.....

Skoro mówisz ,że ML będzie pasował to się cieszę i sobie mojego podzielę i kupkę posadzę koło rodziów ...

Te półtora metra to będzie w sam raz

Buziaki
gierczusia 20:39, 16 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
JA pytam: Jak Twoje krokusy?

Malduję posłusznie ,że mam aże .....11 sztuk .....

To już lepiej niż 3 , ale gdzie tam 80 ??????... Zresztąteraz leje i nie wiem kompletnie jak to z nimi będzie ....

Buziaki
gierczusia 20:40, 16 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Wianek i mnie sie podoba . Magnolie od jakiegoś czasu w donicach ale nie wiadomo czy sie im spodoba , trzeba czekac.

Bogdziu .. Jesteś ńiesamowita ,że pamiętasz .. Mam nadzieję ,że im się spodoba i nie będą zbytnio kaprysiły

Buziaki i dziękuję ... A jak się wianek podoba , to się cieszę
elzbieta_g 20:44, 16 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Eluśka ... Jak to mówią małe jest piękne ... A jak my będziemy mówić że do " cycków " to Ty będziesz miała " do grzywki "... Ott i po sprawie

Ps.. Wiesz ,że ja nie znam ani jednej wysokiej Eli..... Wszystkie raczej kompaktowe

Buziaki

kompaktowe...hm tego określenia nie znam o sobie mówię niskopienna , wagi piórkowej ale nie narzekam , moja 9-letnia córa mnie dogania i będziemy chodziś w tycha samych ciuchach...czysta oszczędność
GosiaJoanna 20:47, 16 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Potwierdzona rezerwacja w " I" ... Bo już się martwiłam ,że mi na ekspozycji CHFS spać przyjdzie , jak mi to Sebek zaproponował ... Nadal nie mam busa i kombinuję z dojazdem z lotniska do hotelu....

a na jakie lotnisko lecisz?
gierczusia 20:50, 16 mar 2014

Eve napisał(a)
Wianek super! Kwas ortofosforowy zdecydowanie nie ma pyszczysko
Mój M rozcieńczając go używa strzykawki do odmierzania.
Poproszę o przepis na pułapki na opuchlaki! Wypowiadam im zdecydowaną wojnę w tym roku, bo niektóre rodki mam koronkowe

Nicienie mnie nie przekonują, wprowadzać robactwo na robactwo.. Poza tym one jakieś kapryśne co do temperatury są.

Pacz ... A ja sobie nałożyłam i jak dymiło , to mi siem wydawało ,że tak musi być ......

A tak serio : mogę prosić o stężenie tego kwasu ortofosforowego ??? Bo moja pani chemik oczy skąd robi niemoźebne i mnie straszy ,że fffszystkie rośliny wyślę do krainy wiecznych łowów

Z opuchlakami ciężka walka... Rąbie je chemią , kupuję nicienie i generalnie stan jest bz ( tzn bez zmian )... Wprawdzie żadnej rosliny nie wywaliłam , ale te pozostałe to modelowo nie wyglądają

Gdzieś czytałam o pułapkach lepowych i zrobiłam takie ustrojstwo szerokiej taśmy klejącej..ale nie wiem czy działa ... Od kiedy to założyłam ,to były w nocy przymrozki a wtedy te gady nie wyłażą.. Teraz leje jak z cebrai jest niemożebna wichura , stąd nie kwapiłam się do biegania po ogrodzie... Jak tylko będzie lepiej , to zobaczę czy są nowe wżeryi czy są ewentualnie jakoweś truposze ... Nie wiem , czy ta taśma bedzie wystarczająco silna....

Rzeczywiście z nicieniami trzeba uważać na temp i wilgotność. Teraz jestttt jeszcze zbyt zimno , by je stosować... W Niemczech pojawiły się pułapki z niecieniami w formie takich a la deseczek.. Podobno też działają.. U nas jeszcze nie widziałam ....
gierczusia 20:51, 16 mar 2014

GosiaJoanna napisał(a)

a na jakie lotnisko lecisz?

Luton Gośku
GosiaJoanna 20:53, 16 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Luton Gośku

Napisz mi gdzie masz Hotel to Ci może jakos pomogę
gierczusia 20:54, 16 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

kompaktowe...hm tego określenia nie znam o sobie mówię niskopienna , wagi piórkowej ale nie narzekam , moja 9-letnia córa mnie dogania i będziemy chodziś w tycha samych ciuchach...czysta oszczędność

.. Noo widzisz.. Ja nie znałam " niskopienna ".. A to takie "ogrodowe" ....ładne

Ja juz etap ,kiedy synuś mi podbierał sportowe ciuchy i obuwie mam już szczęsliwie za sobą .. Teraz mój eMus kce synkowi podbierać ....
gierczusia 20:57, 16 mar 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Napisz mi gdzie masz Hotel to Ci może jakos pomogę

Gośku .. Ja Ci nie kcem kłopotu robić.. Śpimy w Ibisie w earls court ..... Są busy easy bus ale one jadą tylko do baker street ( tak mi się wydaje ) a potem by trzeba metrem....aaa... Jak będą trąbić o dzikich turystach z Polski , co to siem w Londku zgubili , to to będziemy my