Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 16:56, 07 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nadrobiłam Fotki będą ekstra tym sprzętem robione już czekam na oglądanie Na wystawe chętna jezdem oczywista Buziam Eluś i nie porzucaj nas nawet dla tych uroczych angielskich kamieniczek i ogrodów

Noo niestety nie ma to jak prawdziwa lustrzanka , noo ale trudno... .. Dla mnie kompaktowość i wielkofunkcyjność bardzo sie liczą

Ustalimy jakiś dzień wystawy i się spotkamy w umówionym miejscu , cooo ?? takie buszowanie w towarzystwie Ogrodomaniaków bedzie fantastyczne .. Hurrra .. Już się cieszę

Nie porzucem Was .. Jak bym mogła ....

Ściskam
gierczusia 16:58, 07 kwi 2014

Enya73 napisał(a)

Melduję, że sezon u Żurka rozpoczęty Zrobiłam takie zakupy, że pierwszy raz musiałam transport zamówić Przede wszystkim mają piękne odmiany magnolii. Nabyłam jedną
POZDRAWIAM SERDECZNIE

Noo to ładnie ... Ty to masz fuks , masz tam tak blisko ..,,,,. Ale dla partmonetki to sąsiedztwo chyba nie jest zbytnio korzystne ???

Widziałam tą Twoją magnolię .... Śliczna ...

A ja myślę i myślę

Buziaki
gierczusia 17:00, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Gierczuś dzisiaj zdjęcie giardiny wstawię, reszta u mnie

Lecę, czas mnie goni

Kasiu ... Wulkanie ....

Dostosuję się .. Wszystko poczytałam , wiem ,że na wstrzymanie mam se dać

Ściskam , dziękuje raz jeszcze
gierczusia 17:00, 07 kwi 2014

Cały czas walczę o prawidłowe pH dla rodków.. Nie wiem czemu , ale non stop mi ucieka.. Próbowałam zakwasić kwasem cytrynowym , ale jakoś marny skutek był.. .. Eve poleciła mi zakwaszanie kwasem ortofosforowym...echhhhh.. Co ja się pieroństwa naszukałam... Łatwo nie było ....i musze przyznać ,że choć raz się przydało bycie uczitelnicą .... Pracownia chemiczna była dostatecznie wyposażona jak na moje " ogrodnicze " wymagania.. .. Pani chemica wprawdzie dziwnie na mnie patrzała i mówiła ,że pewnikiem spalę sobie roślinki z tym moim kasprowaniem ... Ale wiecie co.. Nic złego się nie stało.. ...,,Rodki mają się dobrze .. Jeden powolutku przestaje się kręcić a drugi nabrał rozsądniejszych kolorów.. Musze teraz to pH zmierzyć. ... .. Ńie pisałam nic wcześniej , bo się bałam panicznie ,że wszystkie kwaśnolubne ślag mi trafi .. Ale nie ... Ńiech żyje kwas ortofosforowy

Dla Eve .. Wielkie pokłony ....

gierczusia 17:13, 07 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Robiłaś tę wertykulację??? Bo coś trawa długa

Juziu .. Wertykulacja była..ojj była... W ubiegły weekend .... Stad ta trawa już taka dłuuuga ... A wiesz ,że ta moja trawa to ogólnie jakaś wariatka .. Przy wszelakich brzegach rośnie jak dzika ,a w środku - marniutko
gierczusia 17:16, 07 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Mamy tę samą śliczną dobrówkę, moje szukam nowego miejsca
trawka chyba do koszenia u nas juz 3 razy koszenie było

Ja bardzo lubię tą dąbrówkę Irenko ...ma taki kolor ..echhhh..jak ja to mówię .. Majtkowy róż .. Wiem ,że trawają nieustające spory jaki to majtkowy róż, ale dla mnie to właśnie taki delikatny.

U mnie koszenie było dopiero jeden raz , z powodu tej " przeogromnej " Łączki krokusowej.

Ściskam
Juzia 17:36, 07 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Juziu .. Wertykulacja była..ojj była... W ubiegły weekend .... Stad ta trawa już taka dłuuuga ... A wiesz ,że ta moja trawa to ogólnie jakaś wariatka .. Przy wszelakich brzegach rośnie jak dzika ,a w środku - marniutko

Ja jeszcze ani razu nie kosiłam....nic nie rośnie

Przy brzegach większa, bo może nawozu więcej ma...rabaty pewno florovitem lejesz
GosiaJoanna 18:01, 07 kwi 2014

Ela czy ty mozge masz w doniczce wkopana w ziemię ( tak jakoś coś mi świta) ponieważ moja sie rozrasta i nie wiem czy tez ja może w donicy wkopać
gierczusia 18:36, 07 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Ja jeszcze ani razu nie kosiłam....nic nie rośnie

Przy brzegach większa, bo może nawozu więcej ma...rabaty pewno florovitem lejesz

Jak to nie rośnie ???????... Ńie rośnie ??... To jaka jest u Was pogoda ?

A nie używam florowitu na trawnik , tylko yara milę i to na boki z powodu dziwactwa trawy nie sypę wcale.... A rabaty.. Hmmmm.. Ta anomalia ma miejsce nawet przy murze....
. ... I bądż tu mądry .. Trawa fffariatka
gierczusia 18:39, 07 kwi 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Ela czy ty mozge masz w doniczce wkopana w ziemię ( tak jakoś coś mi świta) ponieważ moja sie rozrasta i nie wiem czy tez ja może w donicy wkopać

Taaak Gośku ... Mozga koniecznie w doniczce ..inaczej się rozlezie , gdzie tylko się da, a tak tworzy piękną kępkę ..., Ależ Ty masz pamięć .... Zazdraszczam

Zobacz