Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

baraga1904 16:53, 09 lut 2013

gierczusia napisał(a)

....szaleństwo czystej postaci w tym wątku...chwilę ludzia nie ma na forum i potem tyle nadrabiania...nonono.....lampiony ze słoików...pomysłowa jesteś Elu... byłam wczoraj w Home&you...wiosna w dekoracjach i gadzetach....i wyprz!...

Aaa wielka wyprz.., dzięki Aguś ci tam w hołmku też stale zmieniają , przecieź niedawno jak byłam to na tapecie były walentynki...achhh , szaleństwo
Ja teraz poszukuję świecy do tego magicznego lampionu .. Wiecie,że to nie jest taka prosta sprawa ?? Bo są same świece pyci,pyci

...w Ikei maja wielkie...przynajmniej ostatnio były...
gierczusia 17:04, 09 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

Ja teraz poszukuję świecy do tego magicznego lampionu .. Wiecie,że to nie jest taka prosta sprawa ?? Bo są same świece pyci,pyci

Agusia jesteś Aniołem dzięki wielkie
baraga1904 17:06, 09 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Agusia jesteś Aniołem dzięki wielkie

...z rogami...jak twierdzi mój M...
...nie za ma co...mam nadzieję że jeszcze są ale pamiętam jak je oglądałam z córką własnie do dużego lampionu... sprawdż na stonie Ikei ...tam wymiary podają...
baraga1904 17:09, 09 lut 2013

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30126055/#/30126055

...jest też 45 cm...
GosiaJoanna 18:02, 09 lut 2013

Elunia wpadam do Ciebie chociaż na momencik i lece się ostatkować Nie szalej za dużo Kochana
Mala_Mi 19:02, 09 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Kiscień ...

Czy ktoś ma doświadczenie z kiścieniem ?? Moj jest już dość spory i chciałabym go podzielić na pól ...tak jakby funkie ... Wiecie czy tak można ??? Bo nie chcę mu kuku zrobić

Kiścień to krzew.... i nie tykaj go jak ładnie rośnie.... jak za duży to

Starsze pędy kiścienia odmładzamy wycinając je tuż przy ziemi, zaraz po kwitnieniu.

Jak chcesz rozmnożyć to zrób odkład..... chyba że ma odrosty, czyli nową roślinkę z matecznej to podziel...
Krzewy jak i drzewa nie przepadają za przesadzaniem...

Funkia to bylina wiec można na pół, a krzewów na pół się nie da.... Tzn że się da..ale może być jak z jedzeniem grzybów trujących.... da się zjeść, ale tylko raz.

Pozdrawiam.

gierczusia 19:19, 09 lut 2013

Aniu Asc bardzo Cię dziękuję ...bardzo szczegółową instrukcję mi zapodałaś.. W takim razie kuknę czy ma te magiczne odrosty , o których piszesz.. Bo tam jest taki gąszcz ,że ciężko się pochytać ... Rozumię ,że one mogą mieć podobnie jak felki - patyczaki z boku nowa roślina ... Przydałoby się , bo już mi się wylewa z rabaty buziole za te info
gierczusia 19:57, 09 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30126055/#/30126055

...jest też 45 cm...

Aguś Ty po prostu niesamowita jesteś
Dzięki,dzięki wielkie

U mnie ostatnimi czasy regularnie odbywa się podobny dialog, którego szkielet jest zawsze taki sam:

- pojedziemy do sklepu , bo potrzebuję ( świecy / doniczki / ciemiernika), niepotrzebne skreślić
-aaaa , znowu będziemy po tych sklepach szukać?
- nieeee , pojedziemy do ( ikea/ moneksu/ biedronki )
- a skąd wiesz , że tam dostaniemy ??
-
- aaaaa ... Z Ogrodowiska
Gosiniak 20:25, 09 lut 2013

To ci dobre, na ogrodowisku to o wszystkim można się dowiedzieć, melduję że musztardę sobie dziś kupiłam
Słoiczek mam...haha jakby kto potrzebował
A w home&you jakoś wyprzedaży nie zauważyłam, u mnie to chyba bardziej rozgarnięci są i wszystko wykupują, kurczak pieczony, ogrodowisko czytają czy jak....no nic czekam na następną wyprz....
monitka 20:34, 09 lut 2013

Jakby wam się musztarda juz przejadła to melduję że jeszcze chrzan zapodają w takich słoikach
U mnie w H&you też jakieś marna wyprz wogóle nie w temacie ogrodowiskowym...a w pepco po lampionach to już echo zostało. Za to widziałam w Nanunana i pokazałam palcem dziecięciu coby tatę w odpowiednim momencie oświeciło