Ja teraz poszukuję świecy do tego magicznego lampionu .. Wiecie,że to nie jest taka prosta sprawa ?? Bo są same świece pyci,pyci
...w Ikei maja wielkie...przynajmniej ostatnio były...
Agusia jesteś Aniołem dzięki wielkie
...z rogami...jak twierdzi mój M...
...nie za ma co...mam nadzieję że jeszcze są ale pamiętam jak je oglądałam z córką własnie do dużego lampionu... sprawdż na stonie Ikei ...tam wymiary podają...
Czy ktoś ma doświadczenie z kiścieniem ?? Moj jest już dość spory i chciałabym go podzielić na pól ...tak jakby funkie ... Wiecie czy tak można ??? Bo nie chcę mu kuku zrobić
Kiścień to krzew.... i nie tykaj go jak ładnie rośnie.... jak za duży to
Starsze pędy kiścienia odmładzamy wycinając je tuż przy ziemi, zaraz po kwitnieniu.
Jak chcesz rozmnożyć to zrób odkład..... chyba że ma odrosty, czyli nową roślinkę z matecznej to podziel...
Krzewy jak i drzewa nie przepadają za przesadzaniem...
Funkia to bylina wiec można na pół, a krzewów na pół się nie da.... Tzn że się da..ale może być jak z jedzeniem grzybów trujących.... da się zjeść, ale tylko raz.
Aniu Asc bardzo Cię dziękuję ...bardzo szczegółową instrukcję mi zapodałaś.. W takim razie kuknę czy ma te magiczne odrosty , o których piszesz.. Bo tam jest taki gąszcz ,że ciężko się pochytać ... Rozumię ,że one mogą mieć podobnie jak felki - patyczaki z boku nowa roślina ... Przydałoby się , bo już mi się wylewa z rabaty buziole za te info
Aguś Ty po prostu niesamowita jesteś
Dzięki,dzięki wielkie
U mnie ostatnimi czasy regularnie odbywa się podobny dialog, którego szkielet jest zawsze taki sam:
- pojedziemy do sklepu , bo potrzebuję ( świecy / doniczki / ciemiernika), niepotrzebne skreślić
-aaaa , znowu będziemy po tych sklepach szukać?
- nieeee , pojedziemy do ( ikea/ moneksu/ biedronki )
- a skąd wiesz , że tam dostaniemy ??
-
- aaaaa ... Z Ogrodowiska
To ci dobre, na ogrodowisku to o wszystkim można się dowiedzieć, melduję że musztardę sobie dziś kupiłam
Słoiczek mam...haha jakby kto potrzebował
A w home&you jakoś wyprzedaży nie zauważyłam, u mnie to chyba bardziej rozgarnięci są i wszystko wykupują, kurczak pieczony, ogrodowisko czytają czy jak....no nic czekam na następną wyprz....
Jakby wam się musztarda juz przejadła to melduję że jeszcze chrzan zapodają w takich słoikach
U mnie w H&you też jakieś marna wyprz wogóle nie w temacie ogrodowiskowym...a w pepco po lampionach to już echo zostało. Za to widziałam w Nanunana i pokazałam palcem dziecięciu coby tatę w odpowiednim momencie oświeciło