Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 17:53, 10 lut 2013

Jak jest goraczka to wiedź że coś się dzieje, organizm walczy więc jest jakiś stan zapalny...do lekarza jutro raz dwa
Bogdzia 17:57, 10 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Elu , może grypę masz bo gorączki miec nie powinnas , raczej ból. Zdrowiej szybko , szkoda czasu na chorobę.

Dzięki za troskę Bogdziu .. Niby temperatura niewielka ale boli ten ząb .. A raczej dziursko po nim .. Masz rację,że szkoda czasu na choroby , tym bardziej ,że u nas ferie się zaczęły i moźe by trzeba mojego dzikiego nastolatka troszkę przewietrzyć

Jak boli to wizyta u lekarza konieczna.
gierczusia 18:06, 10 lut 2013

Nooo ok Dziewczynki.... Dominiko , Gosinko i Bogdziu ... Jak mi do jutra nie przejdzie , to pójdę ok ??? ... Zadowolone ?
baraga1904 18:09, 10 lut 2013

...oj... współczuję z tym ząbkiem... dziewczyny dobrze radzą...do lekarza jutro marsz... trzymaj się cieplutko i wypoczywaj...
Daneczka69 18:12, 10 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo ok Dziewczynki.... Dominiko , Gosinko i Bogdziu ... Jak mi do jutra nie przejdzie , to pójdę ok ??? ... Zadowolone ?

Ja jestem zadowolona
GosiaJoanna 18:19, 10 lut 2013

Ja też
gierczusia 18:19, 10 lut 2013

Ostatno u Gosi od igiełek naczytałam się o jakiejś cudownosci zwanej asahi i - aktywatorze wzrostu roślin.. Nie znałam tego wcześniej , więc dopisałam do mojej magicznej listy zakupowej , która nie wiedzieć czemu stałe się wydłuża ..

A ponieważ jestem upartym maniakiem naturalnych metod uprawy to i ja Wam coś polecę , bo nie wiem czy znacie .. A mianowicie biohumus ( koniecznie z firmy darpol, bo wszystkie inne przypominają siki ( sorry , ale to prawda ))
Jest to próchnica zawarta w jakimś nawozie płynnymi naprawdę super działa

Ale i tak największe jaja były z obornikiem ... Poniewaź tu u mnie aglomeracja całkiem spora , to raczej trudno by mi było zdobyć obornik w formie naturalnej ( o ewentualnym transporcie nie wspomnę ) tak więc postanowiłam zakupić obornik granulowany ( był w lerła )... Jak baba pomyślała tak zrobiła..,,, Pojechałam , obejrzałam , zakupiłam.. Podobno bezwonny miał być ( tak przynajmniej na opakowaniu pisało !!)...., Dziewczyny ... Jaki to był smród... Wiem , ze powinnam napisać ,że brzydko pachniało ... Ale nieeee , to był mega smród .. Sąsiedzi wszyscy przybiegli , bo się martwili ,że jakąś poważna awarię klopów mam
gierczusia 18:24, 10 lut 2013

Uffff to jak już Gosinka i Danusia są zadowolone to już mam 99% sukcesu

Buziole Dziewczyny naprawdę Wam bardzo dziekiję za troskę..
Agusiu... Tobie też
monitka 18:33, 10 lut 2013

Ela strach się bać co by to było gdyby na opakowaniu pisało że jest wonny a tak swoją drogą jak będziesz kiedyś chciała sąsiadów zapachowo zaskoczyc to całkiem miła w tym temacie jest gnojówka z pokrzyw...jak postawisz na zawietrznej to efekt murowany

Widzę że ci już dziewczyny paluchem pogroziły...i słusznie...migusiem jutro do lekarza
baraga1904 18:37, 10 lut 2013

....Anita pisała o spotkaniu u Kapiasów na wiosnę... bardzo jestem za.... można by omówić jakiś termin...???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies