Aniuś .. Tak na spokojnie.. Ja wiem ,że ten śnieg dolujący jest .. Na pocieszenie Ci powiem ,że u mnie też spadł i teraz mi zalega warstwa 3cm mokrego ciężkiego śniegu..na ulicach ciapleta
Nadrabiaj sobie na spokojnie, przecież nikt nas nie goni .. Teraz będzie chyba wolniej , bo mam w pracy młyn ...buziole wielkie zasyłam
Julciu .. Jak Ty nie Ogrodnik , to ja nie Kobita ... Nooo ja Cię proszę , nadmiar skromności !!
Teraz rozumię co miały Dziewczyny na myśli.. Jak kupię no name to mogę potem wywalić i na następny sezon kupić nową , a bobo jak kupię to będzie małe i mało efektowne , w przeciwieństwie do takiej podpędzonej..
Ale już mądrzejsza jestem( Teraz mi się przypomniało stopniowanie : chora , chorsza, trup )
I dzięki Tobie wiem , że mam ją do garaźu zapakować na zimę ,jak kcem coby dożyła
Gośku . . ... Super !!...,A kontrolują ??... Może tam masz jaki targ , to można by sięę z kimś umówić , niech przywiezie i bierze odpowiedzialność na klatę ...5 litrów to by dla nas wszystkich starczyło .. Ja jestem chętna .. A jest to to samo ???
U nas diazol jest wycofany z obrotu .. Więc to chyba to
Ela a zrób wykładzik o tym środku, czemu wycofali u nas.
A o dylematach hortensjowych ci pisałam, ale tak pędzisz że chyba nawet nie zauważyłaś.
Ja też nie skapowałam to końca, ale teraz już wiem i popieram w 100% Madżenkę i GosięAsię kup do donicy sobie ogrodową, takie jak Danusia przed dom stawia, jak do donicy to musi cały czas zdobić, takie moje zdanie.
Gosku Igiełeczko.. Sorry, rzeczywiście zapomniało mi się o Twoim poście o hortkach.. Posłucham więc Was i kupię ogrodową ..
A co do szkodliwości.. Wiesz jak to jest.. Raz pomidory są szkodliwe a raz nie .. Poza tym fakt ,że to pieroństwo truje wszystko , więc trzeba uważać na pszczoły .. Dzdzownice też chyba załatwisz przy okazji .. Ale prawda jest taka ,że opuchlaka naszymi środkami nie załatwisz i to jest ciągła walka z wiatrakami.. A tu parę razy walniesz i po tych gadach nie będzie ani śladu .. To akurat jest pewne ...
A opuchlaki żrą jak szalone i składają po 1000 jaj .. Więc wyobraź sobie jak trudno z nimi walczyć przy takim rozmnażaniu