Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 18:19, 19 mar 2013

ZbigniewG napisał(a)

a ja mam takie skojarzenia :smert' szpionom (смерть шпионам)
śmierć imperialistycznemu robactwu

Zbysiu .. My opuchlaki trujemy a nie żadnych szpiegów ..,

Noooo chiba ,że się tu jaki śpion czai ??...

Alllloooo śpion ??
Enya73 20:29, 19 mar 2013

gierczusia napisał(a)

A ja na spokojnie sobie to wezmę ,zastanowię się jeszcze

Jak mi taka wielka kobyła urośnie w tym pojemniku to co ja z nią potem zrobię ??.. Achh kolejny dylemat

Nic nie bój, ja się zawsze chętnie zaopiekuję Ty wiesz, że ja tylko prezenty w zielonych przyjmuję
Magda70 20:50, 19 mar 2013

taaa, że sobie poczytałam...
gierczusia 21:52, 19 mar 2013

Enya73 napisał(a)

Nic nie bój, ja się zawsze chętnie zaopiekuję Ty wiesz, że ja tylko prezenty w zielonych przyjmuję

W zielonych ... Tzn , w dolarach ??
gierczusia 16:51, 20 mar 2013

Dziś mówiąc do koleżanki w pracy użyłam słowa eM .. Dziwnie na mnie popatrzała a ja zoreintowałam się ,że lecę do niej po ogrodowiskowemu .. Tak więc postanowiłam zebrać nasz " lokalny folklor " .. Liczę na to ,ze mi pomożecie

TŁUMACZ OGRODOWISKOWY
1. Żon ( ew. eM ).. Osoba najczęściej płci męskiej będąca towarzyszem życia zakręconej Ogrodniczki , wytrwale znosząca wszystkie Jej fanaberie,

2.kanciorób.. Przyrząd absolutnie niezbędny w schowku każdej Ogrodniczki , zapewnia schludny trawniczek ,

3.bociskam... Czynność bardzo miła i pożądana .. Czyli wirtualne uściski w wykonaniu Bociusia

4.zazdraszczam ... Forma podziwiania koleżanek i kolegów , nie mająca absolutnie nic wspólnego z zawiścią

Ciekawe czy autorzy się znajdą... Liczę na to , oraz na kolejne podpowiedzi

To tak w ramach relaksu od tej diabelnej zimy
Mala_Mi 16:57, 20 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Dziś mówiąc do koleżanki w pracy użyłam słowa eM .. Dziwnie na mnie popatrzała a ja zoreintowałam się ,że lecę do niej po ogrodowiskowemu .. Tak więc postanowiłam zebrać nasz " lokalny folklor " .. Liczę na to ,ze mi pomożecie

TŁUMACZ OGRODOWISKOWY
1. Żon ( ew. eM ).. Osoba najczęściej płci męskiej będąca towarzyszem życia zakręconej Ogrodniczki , wytrwale znosząca wszystkie Jej fanaberie,

2.kanciorób.. Przyrząd absolutnie niezbędny w schowku każdej Ogrodniczki , zapewnia schludny trawniczek ,

3.bociskam... Czynność bardzo miła i pożądana .. Czyli wirtualne uściski w wykonaniu Bociusia

4.zazdraszczam ... Forma podziwiania koleżanek i kolegów , nie mająca absolutnie nic wspólnego z zawiścią

Ciekawe czy autorzy się znajdą... Liczę na to , oraz na kolejne podpowiedzi

To tak w ramach relaksu od tej diabelnej zimy

Jest wątek z naszymi powiedzonkami..... ale słownik tez można stworzyć jako niezależny wątek z prośbą o niekomentowanie, tylko dopisywanie pojęć tzw "ogrodopedia" . Jestem ZA... zakładaj...

czarny frencz - estetyczne wykonane paznokcie na okoliczność pracy w gruncie

Acha, ja też nie na bieżąco u Ciebie..... dopadło zycie..czyli praca ..
Gosiniak 17:07, 20 mar 2013

O tłumaczenie to się niektórym przyda, zwłaszcza żółtodzobom,
myślę że niekórzy mogą nie jarzyć o co chodzi w skrótach
RH- cudownie kwitnący krzew, o którym Bogdzia wszystko wie- rododendron
buksiki- konieczne w każdym nawet najmniejszym ogrodzie, czyli wiadomo- bukszpany
Mala_Mi 17:16, 20 mar 2013

Ufff.. na bieżąco.. i tyle na razie.........
DIAZOL - też sie dokładam do transportu z Ukrainy.. nawet mogę ponieść ryzyko, odebrania środka na granicy ... najwyżej trudno...

Bergenia - się podniesie, ewentualne uszkodzone na amen listki odetniesz... ale odbije i będzie rosła.

3cm śniegu to mały pikuś... stopi pierwszy słoneczny dzień.. a podlewanie ogrodu za darmo

Nagrabiłaś siana pod obrusik na święta???? Bo ciągle mam wrażenie, że to będzie Boże narodzenie....

I też jak mam coś pilnego to robię w ogrodzie.. robię to dla przyjemności, a w tygodniu często nie mam czasu... prowadzę swoja działalność i jak jest robota to robi się na maksa, a jak wolne to wolne.. najczęściej robota na maksa jak prace ogrodowe są.. znów tak będzie.... i co mam zrobić???? Kosiarki nie wyciągam by nie hałasować, ale pogrzebać w rabatkach..... dla ogrodoterapii to chyba mogę.... To sama przyjemność, relaks i odpoczynek i nie zarobkowo Zresztą ksiaz też w niedzielę pracuje
gierczusia 17:43, 20 mar 2013

asc napisał(a)
Ufff.. na bieżąco.. i tyle na razie.........

i co mam zrobić???? Kosiarki nie wyciągam by nie hałasować, ale pogrzebać w rabatkach..... dla ogrodoterapii to chyba mogę.... To sama przyjemność, relaks i odpoczynek i nie zarobkowo Zresztą ksiaz też w niedzielę pracuje

To mnie Aniu podtrzymałaś na duchu tą niedzielną pracą księdza

Ja też nie jestem ostatnio na bieżąco , mam mega młyn w pracy..i muszę to zrobić i basta

A co do diazolu to gadaj z Gosią Joanną bezpośrednio , tak będzie najlepiej
gierczusia 17:44, 20 mar 2013

asc napisał(a)

Jest wątek z naszymi powiedzonkami..... ale słownik tez można stworzyć jako niezależny wątek z prośbą o niekomentowanie, tylko dopisywanie pojęć tzw "ogrodopedia" . Jestem ZA... zakładaj...

czarny frencz - estetyczne wykonane paznokcie na okoliczność pracy w gruncie

Acha, ja też nie na bieżąco u Ciebie..... dopadło zycie..czyli praca ..

Nie wiedziałam ,ze jest już taki wątek