Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

JulkAd 17:59, 20 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Dziś mówiąc do koleżanki w pracy użyłam słowa eM .. Dziwnie na mnie popatrzała a ja zoreintowałam się ,że lecę do niej po ogrodowiskowemu .. Tak więc postanowiłam zebrać nasz " lokalny folklor " .. Liczę na to ,ze mi pomożecie

TŁUMACZ OGRODOWISKOWY
1. Żon ( ew. eM ).. Osoba najczęściej płci męskiej będąca towarzyszem życia zakręconej Ogrodniczki , wytrwale znosząca wszystkie Jej fanaberie,

2.kanciorób.. Przyrząd absolutnie niezbędny w schowku każdej Ogrodniczki , zapewnia schludny trawniczek ,

3.bociskam... Czynność bardzo miła i pożądana .. Czyli wirtualne uściski w wykonaniu Bociusia

4.zazdraszczam ... Forma podziwiania koleżanek i kolegów , nie mająca absolutnie nic wspólnego z zawiścią

Ciekawe czy autorzy się znajdą... Liczę na to , oraz na kolejne podpowiedzi

To tak w ramach relaksu od tej diabelnej zimy

Możesz Ela dopisać wyrazy: futro i piesa ...opis zostawiam Tobie, bo dobra w tym jesteś
gierczusia 18:01, 20 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Możesz Ela dopisać wyrazy: futro i piesa ...opis zostawiam Tobie, bo dobra w tym jesteś

... Dzięki Julciu
gierczusia 18:08, 20 mar 2013

TŁUMACZ OGRODOWISKOWY cd

5.czarny frencz.. Eleganckie zdobienia paznokci na okoliczność prac ogrodowych,

6.rh.. Rododendron.. Boska roślina prawie niezbędna w ogrodzie Ogrodomaniaczki .. Bogdzia wie o niej wszystko ,

7. buksik .. Wariacja od słowa bukszpan.. Roślina kultowa .. Must have w każdym ogrodowiskowym zakątku

8. futro .. Zwierzak ogólnie rzecz biorąc kudłaty .. Coś co można czochrać i czasem trzeba wyprowadzić....W dowolnym tłumaczeniu może być synonimem słowa piesa ( ale nie jest to takie do końca oczywiste )
Welka 18:16, 20 mar 2013

Witam!
Jak już się wzięłaś za przygotowanie supertłumacza, to może tu trochę pouzupełniasz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2503-ogrodowisko-przemowilo-czyli-nasze-powiedzonka?page=11
Pozdrawiam
anula_wn 18:21, 20 mar 2013

Elu, mało mnie na O, ale ostatnio się wszyscy TOFFAJĄ do przetłumaczenia ! buziam
gierczusia 18:32, 20 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Jak już się wzięłaś za przygotowanie supertłumacza, to może tu trochę pouzupełniasz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2503-ogrodowisko-przemowilo-czyli-nasze-powiedzonka?page=11
Pozdrawiam

Dzieki wielkie .. Nie bardzo wiedziałam pod jakim kryptonimem tego szukać
gierczusia 18:34, 20 mar 2013

anula_wn napisał(a)
Elu, mało mnie na O, ale ostatnio się wszyscy TOFFAJĄ do przetłumaczenia ! buziam

Aniu.. Ja wiem , ostatnio wszyscy jacyś tacyś zabiegani... Wezmę toffanie na rozwałkę w następnej partii .. I dzięki
Kindzia 18:42, 20 mar 2013

Jeszcze o hortusiach zapominałaś i limkach
Madzenka 19:42, 20 mar 2013

Gierczusia a ja myślałm, że futro to kot a potffór to pies?

No a kfiatki?
GosiaJoanna 20:13, 20 mar 2013

hahah Szalonnnna

WAPNO środek utylizujący wścibskich sąsiadów
BUZIAM przesyłam kissa ( całusa )
CHCIEJSTWO obiekt ogrodowego pożądania
....szukam dalej