Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 21:19, 08 sty 2013

Bea napisał(a)

Elu a mi się widzi przedogródek skoro mały taki bardzo formalny. Czy widziałaś inspiracje Madzi Noemi?
http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/431/1/recent_project_1
Szczególnie zdjęcie nr 4 i 9. Możesz tylko takie kwadroatowe i prostokątne kwatery dla roślin zrobic i wyłacznie kule + trawy oraz eleganckie donice.
Mialm taki minimalny przedogródek jak ty i zrobiłam sobie w nim totalny misz masz ... Im więcej tym mniej mi się podobalo... Skoro cieniście to skarpety pod wisienkami mogą być cisowe lub bukszpanowe, rozjasnione hostami, żurawkami, hortensjami w donicach, tak w pgóle do ogrodka proponuję minimalizam w nasadzeniach a maksymalizm w donicach
Obejrzyj zdjęcia z przeodgrodka Noemi jat to fajnie wygląda.

Aha dla rozjasnienie skoro pólnocna strona można dosać białe kuliste kamienie na rabaty...
Minimalizm w nasadzeniach a barok w dekoracjach , ktore możesz często zmieniać Czekam na fotki

fajne barok w dekoracjach

Dziewczyny muszę chyba zacząć od pokazania formy architektonicznej domu ... Bo bez tego ani rusz ... Domy styl mają bardzo wyrazisty... Aaaa ... Fotka potrzebna ale barok.. Już mi się podoba
Bea 21:37, 08 sty 2013

Mi to się tak spodobało, że już oglądam się za nasadzeniami w donicach.

Plan....a ................... już mam.
gierczusia 06:59, 09 sty 2013

Bea napisał(a)
Mi to się tak spodobało, że już oglądam się za nasadzeniami w donicach.

Plan....a ................... już mam.
Beatko uchyl troszku rąbka tajemnicy ....
Gosiniak 12:47, 09 sty 2013

Ale super strona, teraz już wiem że wiśnie muszą być i u mnie
gusiarz 13:55, 09 sty 2013

Dziewczyny ja z buildersów ściągnęłam w zeszyt wszystkie rosliny, które są u nich wypisane... Choram jest na nich i tyle! A wiecie, że jednym z projektantów jest Polak!!! Fajne mają projekty. I u mnie zamiast ciurkadełka zrobimy (znaczy się eM zrobi ) ścianę wodną z blachy... marzy mi się takie cosik i przy takiej ścianie nie ma problemu z hałasem - wodogrzmotem. Zobaczymy - Ale Eluś inspiruj się - mini znaczy maxi
Juzia 14:46, 09 sty 2013

O mi też się marzy blaszana ściana!
Jak zrobicie przed nami to będę podpatrywać
gusiarz 15:14, 09 sty 2013

Justyś - cisnę eMa myslę, że się uda. I robię własnie spis prac na przyszły rok. Plac zabaw i blaszana ściana to priorytety! No i bukszpankowo...
Juzia 15:22, 09 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Justyś - cisnę eMa myslę, że się uda. I robię własnie spis prac na przyszły rok. Plac zabaw i blaszana ściana to priorytety! No i bukszpankowo...

To dobrze...będę podglądać
gierczusia 17:27, 09 sty 2013

Dziewczyny ja już się boję mojego M cisnąć , bo się martwię , ze zawału dostanie.. a szkoda by było chłopa tym bardziej , ze potrzebny jest ..a tak na serio fajniste stronka ... Masa inspiracji ... Też założyłam zeszyt podzielony na kategorie , bo mi to wszystko ucieka i potem gdzieś się traci .,. Mnie też się marzy jakiś element wodny ... Jak już odbiorą mi osiedle , to wtedy będę mogła kombinować z wywaleniem części płotu , żeby cuśss tam zmajstrować jeszcze nie wiem co , tak do końca ... Róbcie ,będę podgladaczem i kibicem gorliwym natomiast w pierwszej kolejności jest u mnie drewutnia .. Bo ta mnie męczy okropaśnie ...a potem się zobaczy ... Ja zresztą wolę czasami żywioła .. Bo najgorzej jest kiedy coś zaplanuję a potem nie ma czasu , leje , przyszli goście ... Itp. Itd... A tak , jak jest spontan to jak się uda , to się uda i człowiek się cieszy ... Aaa... W biedr fajne hiacynty są w komplecie ze szklanym wazonikiem za smieszną cenę 3,69 pozdrawiam , fajnie bardzo , że jesteście
eliza3 18:03, 09 sty 2013

Pozdrawiam cieplutko.
Ja też muszę zeszyt założyć , bo wszystkiego nie ogarniam... tyle ciekawych i pożytecznych wiadomości... a do biedronki też trzeba by zajrzeć po te hiacynty, widziałam u Uli.