witaj Elu u Eli ... Ja właśnie też gdzieś przeczytałam o tych hiacyntach... Właściciela tej cennej info bardzo przepraszam ,ale serio juź nie wiem , gdzie to było ... Poleciałam dziś tak naprawdę przygotowana na poraźkę ... No bo tu u nas pełno ludzisków jest ... Ale było jeszcze pełno, w każdym kolorze
Witaj Ela , jestem z rewizytą i właśnie przeczytałam cały Twój wątek już masz ładny ogródeczek, ale widzę, że wciągnęłaś się po uszy i będziesz działać dziewczyny podrzuciły fajne inspiracje no i podoba mi się, że masz zielony dach Koncepcja przedogródka fajowa, będzie pięknie, tylko chyba berberysy trzeba przesunąć bardziej na bok. Współczuję potencjalnego sąsiedztwa domu weselnego, ale musicie trzymać rękę na pulsie, jak grupowo zaprotestujecie skutecznie to facetowi nie będzie się opłacało budować domu weselnego jak nie będzie mógł imprez robić
Serdecznie pozdrawiam i będę w pidżamie "nadzorować" postępy prac )
Kasiu ten zielony dach dopiero się rozkręca ... Mam nadzieję przynajmniej testuję rośliny , które dają radę wytrzymać te ekstremalne warunki... Bo robiliśmy go sami, wprawdzie mniej - wiecej zgodnie ze sztuką ale raczej " mniej " .. Chcę tam teraz dorobić drugie piętro , żeby miał kształt piramidy schodkowej ... Tak więc drewutnia będzie brana w tym sezonie ... Na warsztat .. Bo na dole ma być wydzielone miejsce i ma powstać ławeczka - świątynia dumania ... Achhh a nad głową ten
zielony daszek. ..deszcz może sobie padać ... A człowiek z książeczką , na miękkiej podusi ...ajaj .. Bo okazało się , że mój syn bardzo żle znosi palenie drewnem w domu , więc tak duży skład -jaki mamy obecnie - nie będzie nam już potrzebny zapraszam Cię do siebie, poszukiwany kierownik budowy ...tej drewutni oczywiście .... W podżamce też może być ... Acha... I proszę Cię .. Wpisz mnie też do fan klubu piżamki ... Bo jestem aktywnym wieczorowo, ogrodowiskowo członkiem pozdrawiam gorąco
Witaj Eluś - pytałaś u mnie o płyty chodnikowe - troszkę tam odpowiedziałam i znalazłam takie płyty w jednym z ogrodów. Nie wiem jednak czy rozmiary i kolory będą Ci pasowały. Kuknij tu
na zielony daszek polecam np. rogownicę - jest nie do pobicia jeśli chodzi i wytrzymałość dość szybko i ładnie się rozrasta, może też jakieś goździki i kępkowy zawciąg nadmorski
wielkie dzięki Ozzzz masz rację ... Patrzałam i na zawciąg - jest świetny tym bardziej ,ze zimozielony ... Więc będzie zdobił przez cały rok ... Rogownica też fajna .. No ma białe kwiaty , czyli to co lubię najbardziej chcę tam też wrzucić macierzankę .. Mam ją na rabacie a tam mi się gubi ... Też zimozielona ... No a na te pierwsze piętro to mi się marzy kostrzewa sina... Te srebrnozielone pióropusze zawojowały moje serce no i mam ze 3 szt na zbyciu , więc na dach będzie jak znalazł ... Już nie mogę się doczekać tego momentu , kiedy wiosna da o sobie znać ...... W głowie tyle planów, M już nawet podchwycił sprawę przebudowy drewutni... A więc do przodu Rodaczki
Wielkie dzięki Agnieszko muszę sobie pooglądać te płyty... Teraz chociaż wiem ,za czym mam się oglądać... A te kwestie rozmiarów ikolorów to się rozstrzygną na bieżąco... Bo nie ma to jak obejrzeć i dotknąć w realu , nieprawdaź ??? pozdrowionka i dzięki za pomoc
Ela, Grzesiu ma ładne płyty z bazaltu. Wykorzystałam kilka na szachownicę bukszpanową. Znajdziesz zdjęcia w moim wątku. Już nie pamiętam czy widziałaś je na żywo? Jesienią miał jeszcze 2 duże palety.