Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 13:26, 12 sty 2013

Już sprawdzałam , kto też ją u nas ma ... no i wysłałam wici .. Może ludzie , którzy mają ją od roku napiszą jak jest w realu , bo reklamie jednak do końca nauczyłam się nie wierzyć ... Więc jak cuśss będzie Wam wiadomo o tymże skarbie to dajcie znać
gusiarz 13:48, 12 sty 2013

Gosiu - sztywne pędy ma, ale pokłada się po deszczach - wielka kula swoje robi...
gierczusia 15:02, 12 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Ela, ja na pewno też je kupię w Future Gardens
. Anitko a Ty masz przecież anabelki ... Tak mi się zdaje ... I chcesz się jeszcze skusić na tą ??? Myślisz , że efektowna będzie ???A limelight albo vanille fraise masz ??? .... Ps. Noga już ok ?
gierczusia 15:42, 12 sty 2013

Zbyszek z Borów Tucholskich napisał gdzieś , chyba u Gosi o tzw. Poęknej trójcy hortensjowej ... Miał na myśli : limelight , vanille fraise i jeszcze pinky winky lubię tą nazwę , z tele tubisiami mi się kojarzy ... Może jednak takie pewniaki zamiast incredibla , który chyba jednak się pokłada ...
Ginger 15:54, 12 sty 2013

Ja już ją zamówiłam, żeby od wiosny zagościła u mnie nawet jak będzie się pokładać to ją podeprę jak Anabellki >
Ginger 15:58, 12 sty 2013

I jeszcze jedno horti nigdy za dużo ja nie miałam żadnej , a teraz 2 Anabellki , 3 ogrodowe i 5 Limek chyba o żadnej nie zapomniałam , a na wiosnę zagości kolejne 6 szt horti
Enya73 16:05, 12 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Ela, ja na pewno też je kupię w Future Gardens
. Anitko a Ty masz przecież anabelki ... Tak mi się zdaje ... I chcesz się jeszcze skusić na tą ??? Myślisz , że efektowna będzie ???A limelight albo vanille fraise masz ??? .... Ps. Noga już ok ?

Mam anabelki w ilości 9 szt. , 1 limeligt, 1 ogrodową, 1 drzewiastą (odmiany nie pamiętam), ale jeszcze się znajdzie miejsce na kolejne

A noga po japońsku, jako tako. Smaruję się i znieczulam
nieszka 16:23, 12 sty 2013

Witaj Ela!
Chyba pierwszy raz u Ciebie Jak na taką małą ilość zdjęć ogrodu to już muszę powiedzieć że mi się podoba
Nie ważne że w skali mikro. Ważne że własny i śliczny i że jest gdzie w ziemi pogrzebać
ZbigniewG 17:26, 12 sty 2013

gierczusia napisał(a)
.. Limelight, Pinky Winky i Vanille(lub Sunday)Fraise
..

Dzięki Zbyszek. pinky winky po nazwie wydaje się róźowa , a ja wolę białe lub limonkowe ... To może te pozostałe będą fajne ... Rozumię ,że już przetestowane .. ??

Ela Limelight lekko różowieje w końcówce kwitnienia
Pinky Winky- wybarwia się wyraziście połowa kwiatostanu biała dół intensywnie różowo/czerwony uważam to za duży atut w porównaniu z innymi które różowieją tak "mimo woli" później kolory się wyrównują
dwie ostatnie to prawie to samo -wyróżnia je czysty róż

jeżeli ma być biało to Annabelle lub Incrediball oraz Magical Moonlight
gierczusia 17:26, 12 sty 2013

nieszka napisał(a)
Witaj Ela!
Chyba pierwszy raz u Ciebie Jak na taką małą ilość zdjęć ogrodu to już muszę powiedzieć że mi się podoba
Nie ważne że w skali mikro. Ważne że własny i śliczny i że jest gdzie w ziemi pogrzebać
Witaj Nieszko u mnie czy Agnieszka ? Dobrze zgaduję ?... Masz rację , że najważniejsza w tym wszystkim jest radość z grzebania w ziemi ... cieszę się , ze moje maleństwo Ci się podoba..ja jeszcze chyba u Ciebie nie byłam, muszę to nadrobić .. Biegnę z rewizytą pozdrawiam i zapraszam częściej ... Aaaa ... I jak masz jakieś doświadczenia z hortensjami to podziel się , bo mnie teraz ten temat baaaardzo interesuje bo mam czerwoną ogrodowiskową kartkę za niedobór hortensji i muszę to nadrobić ... Jest to moj drugi priorytet na liście prac wiosennych po drewutni , ale to było parę stronek wcześniej ..