Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Kasiek 21:28, 17 maj 2013

Elu i ja sie bez bicia przyznaje ze nie nadazam wszystkiego nadgonic Ale...dojrzalam ze masz trawke w donicy wkopana w ogrodzie i....bewstydnie zerzne pomysla ,bo moja, jakbym jej pozwolila, to rozwali sie na caly ogrod W trawkach dopiero zaczynam,mysle o zakupie Red Barona i innych dopiero na jesien,narazie mam jedna ,lub dwie i siem czaje na dalsze
gierczusia 21:28, 17 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Ela gdzieś Ty wcisnęłą kompostownik?....to ja siem musiałam zdecydować czy pojemniki na deszczówkę czy kompostownik, a u Ciebie szał ...i jedno i drugie, bo dobrze pamiętam, że masz wkopany?

Julciu .. Wkopany to jest w liczbie pojedynczej ... A ja mam wkopane DWA ... Jeden przed domem , drugi za .. Całe podlewanie odbywa się desczówką ... Dzięki temu zaoszczędziłam na torebkę ... Mam nadzieję ,że kawał o torebce pamiętacie....,

A kompostownik , noooo jest , wprawdzie mały ,ale jest .. Wciśnięty w róg działeczki
Ale najbardziej ubawiłam się z Kindzi .. Oczywiście zaraz jak weszła do mnie po wstępnych ceregielach leci do ogrodu ( zupełnie normalny objaw ogrodowiskowy ).... I słyszę : matko , ona tu ma nawet oczko ....

Przecieź mówiłam że jestem miszczynią w upychaniu
gierczusia 21:31, 17 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Elu i ja sie bez bicia przyznaje ze nie nadazam wszystkiego nadgonic Ale...dojrzalam ze masz trawke w donicy wkopana w ogrodzie i....bewstydnie zerzne pomysla ,bo moja, jakbym jej pozwolila, to rozwali sie na caly ogrod W trawkach dopiero zaczynam,mysle o zakupie Red Barona i innych dopiero na jesien,narazie mam jedna ,lub dwie i siem czaje na dalsze

Ja też to rozwiązanie z sadzeniem w donicy bez dna ! gdzieś widziałam .. To jest jedyna opcja dla traw ekspansywnych ..poza tym moja mozga dzięki temu tworzy ładną zwartą kępę ... Więc polecam

Ja mam też red barona , który narazie jest zielony - drań

I czaję się na morning lighta .. Już nawet wstępnie zamówiony

Aaaa.. A co z tymi opuchlakami ???
gierczusia 21:35, 17 maj 2013

baraga1904 napisał(a)
...z tym robalem na buku to juz wiem wszystko z zeszłego roku...pisałam o tym problemie w wątku o bukach....było takie cus właśnie i u mnie...ale teraz nie ma nic..i odpukac w niemalowane bo buk po przesadzeniu szłu dostał i już ma takie przyrosty jakich ja przez trzy lata w sumie nie widziałam...a wygląda że na tym nie koniec niestety haftów motylka na buku nie da się zlikwidowac.... zostaja na cały sezon....

Nooo właśnie o tym rzecz .. Ja myślałam ,że tych gąsienic jż nie ma .. Ale jednak były i na dodatek żarły dalej... Mało że buka , to jeszcze do wiąza się dobrały .. I wtedy pzrebrały miarke .. Bo wiąz ma mi służyć za parasol a z dziurskami po gąsienicach to raczej kiepska będzie z niego osłonka

Więc decis - szałer i odeszły do krainy wiecznych łowów
gierczusia 21:37, 17 maj 2013

Bea napisał(a)
Ja też stawiam na żylistka.

Nooo widzisz Beatko .. Ależ ze mnie dziamdziak ... To tak jest , jak człowiek etykietki wyrzuci zbyt wcześnie ... Ale grunt ,że kwiaty będą .. Bo pączków jest coniemiara
gierczusia 21:42, 17 maj 2013

eliza3 napisał(a)
Jaśminowiec, czy żylistek, obydwa krzewy piękne, stawiam na żylistka, ale dopiero jak kwiaty się rozwiną będzie wszystko jasne. Mam jednego i drugiego gagatka
Pozdrawiam.

Eluś .. Widzisz , my sąsiadki a ja do Ciebie rzadko zaglądam .. Grzech ... Trza siem poprawić

Plebiscyt rozstzrygnięty .. Wyglada na to ,e powinnam zmienić tego posta na " mój żylistek będzię kwitnąć .."

Ale gdzieś przeczytałam takie mądre i fajne zdanie ,że człowiek się całe życie uczy i głupim umiera ... I to jest dla mnie oczywista oczywistość

Buziam Eluniu .. Lecem na rewizytę
Bea 21:45, 17 maj 2013

Mam żylistka u siebie. I najbardziej go lubię jak kwitnie bo jest cały biały, a potem to tylko dylemat
co z nim zrobić. Zostawić czy nie zostawić. Jeszcze jest.

JulkAd 21:50, 17 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Julciu .. Wkopany to jest w liczbie pojedynczej ... A ja mam wkopane DWA ... Jeden przed domem , drugi za .. Całe podlewanie odbywa się desczówką ... Dzięki temu zaoszczędziłam na torebkę ... Mam nadzieję ,że kawał o torebce pamiętacie....,

A kompostownik , noooo jest , wprawdzie mały ,ale jest .. Wciśnięty w róg działeczki
Ale najbardziej ubawiłam się z Kindzi .. Oczywiście zaraz jak weszła do mnie po wstępnych ceregielach leci do ogrodu ( zupełnie normalny objaw ogrodowiskowy ).... I słyszę : matko , ona tu ma nawet oczko ....

Przecieź mówiłam że jestem miszczynią w upychaniu

No jesteś Miszczyni ...ja zrezygnowałam z kompostownika...nie chciałam sąsiadom kolejnego pojemnika przy płocie stawiać...ale za to posadziłam maliny i truskawki...na kawałku wielkości dużego stołu....mój M popukał siem w czoło....czyżby komary tak żarły jednak i chciał ubić jakiegoś?
gierczusia 21:56, 17 maj 2013

Bea napisał(a)
Mam żylistka u siebie. I najbardziej go lubię jak kwitnie bo jest cały biały, a potem to tylko dylemat
co z nim zrobić. Zostawić czy nie zostawić. Jeszcze jest.

To pozostaje mi mieć nadzieje ,że kwitnie długo .... U mnie w roli parawanu dla kompostownika spisuje się bardzo dobrze .. Nie kaprysi zbytnio ,bo u mnie glina i nie każdemu zielonemu moeszkańowi mojego ogródeczka to się podoba
Bea 21:56, 17 maj 2013

a co z bukszpanami