Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 09:19, 17 maj 2013

Madzen mi teraz klina zabiła .. Bo ja mam magiczną siłę do hortensji ale na obrazku jest hortensja czerwona a Madzen ma z biała.. Czy w takim razie to są inne nawozy i mają wpływ na kolor ????

Bo ja nie kcem coby moja hortka siem zaczerwieniła ....
Kindzia 09:31, 17 maj 2013

1,Biała hortusia ogrodowa Ci się nie zaczerwieni, choćbyś na głowie stawała
2.Ta modrzewnica piękna jak nie wiem co Teraz nie mogę, ale w przyszłości mus mieć, zapamiętaj szkółkę.
3.Mówiłam Ci, nie odbieram zastrzeżonych, za dużo mi d..ę zawracają. Jak chcesz mieć ze mną kontakt znienacka, to esemesiora musisz pisać, albo mnie uprzedzisz, że będziesz dzwonić. Zresztą coś mnie tknęło i patrzałam na pocztę, czy jakaś wiadomość od Ciebie jest...
4. Chcę bardzo takiego, najlepiej dzisiaj

Jesteś w domu, po lekcjach? Daj znać, to przez tel.pogadamy o tej zieleninie. O 12,00 wyjeżdżam z pracy do Pszczyny już dzisiaj.

PS
Dzwoniłam przed chwilą do Ciebie...w robocie jesteś?
Mala_Mi 10:01, 17 maj 2013

BarbaraM 10:10, 17 maj 2013

Kasiu,wpadam na chwilę.
Jak jest z tą modrzewnicą?
Opisz mi to cudo bo mi się też podoba,
Tzn. jakie to duże rośnie,czego wymaga no i czy zimę przetrzyma?

Ja się też wybieram do Pisarzowic 8 czerwca.Teraz dopiero się dowiedziałam że najpierw jedziemy do Kapiasów. Jak będą jakieś bliższe info to daj znać.
Milka 11:23, 17 maj 2013

Ale zakupki, do tego prawie darmo
u mnie też coś wyżera na potęgę liście magnolii, nie da się wszystko wybić
mam jedną modrzewnicę, licha, bo w złym miejscu rosłą, przesadziłam, a nuż odbije
Enya73 12:10, 17 maj 2013

Ela,u mnie skalniak czeka na Ciebie I woła - weź mnie na swój zielony dach
gierczusia 14:30, 17 maj 2013

BarbaraM napisał(a)
Kasiu,wpadam na chwilę.
Jak jest z tą modrzewnicą?
Opisz mi to cudo bo mi się też podoba,
Tzn. jakie to duże rośnie,czego wymaga no i czy zimę przetrzyma?

Ja się też wybieram do Pisarzowic 8 czerwca.Teraz dopiero się dowiedziałam że najpierw jedziemy do Kapiasów. Jak będą jakieś bliższe info to daj znać.

Baśka pomyliła Elę z Kaśką

Noo ale odpowiem , w imieniu swoim lub Kaśki

Modrzewnica lubi ziemię wilgotną i kwaśną , idealna podobno na wrzosowisko .. Rośnie do ok 20 cm i podobno zimę wytrzyma ... A jak będzie w realu , to się dopiero okaże

Wizyta u Kapiasów jest priorytetem ... A Pisarzowice jak zdążymy
gierczusia 14:33, 17 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Ale zakupki, do tego prawie darmo
u mnie też coś wyżera na potęgę liście magnolii, nie da się wszystko wybić
mam jedną modrzewnicę, licha, bo w złym miejscu rosłą, przesadziłam, a nuż odbije

Noo mam nadzieję ,że mi się z tą modrzewnicą uda , choć martwi mnie ,że u Ciebie licha .. Podobają mi się te listeczki i ta moc kwiatów .. Biało różowych ... Łaaaa

A co do szkodników... Noo ja też długo tych gąsienic nie widziałam , ale ponieważ ilość wyżartych liści rosła to się nie dałam ... Znalazłam zielonego paskudnika ... I wysłałam do krainy wiecznych łowów
gierczusia 14:35, 17 maj 2013

Enya73 napisał(a)
Ela,u mnie skalniak czeka na Ciebie I woła - weź mnie na swój zielony dach

Anitko .. Na chwilę obecną wszystkie apartamenty mam wynajęte ....

A tak serio. ...., Może w przyszłym roku coś od Ciebie przygarnę, jeśli założymy że mi coś zimą szlag trafi
GabiK 15:20, 17 maj 2013

Elu, wariat na dach uroczy. Aż żałuję, że nie mam zielonego dachu.

A czy to ten dereń - to się okaże. Wg. mnie po liściach to one są nie do odróżnienia z Elegantissimą.
Jak do przyszłego roku urośnie 15 cm, to Ivory, a jak 60 cm to Elegantissima.