Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Madzenka 22:39, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Małgosiu .. Każde 3 grosze , a nawet 5 groszy jest miłe widziane ..

. Spojrzalam do Ciebie i rzeczywiście ten Twój klonik to maleństwo ńie jest .. Tylko ,że ja nie wiem ,czy to ten sam.. Bo tych odmian w szkółce było z 6 ...

Perukowiec odpada , bo on jest nisko już bardzo szeroki no i na dodatek lubi sucho a u mnie glina jak pański byk .... Nie mam gdzie wcisnąć tego klona, jak będzie za wielki to teź chlastnę a jak zmarnieje to kupię co innego.. Ale u mnie wiele roślin naprawdę słabiutko rośnie i tym się pocieszam ... Matko , jak to głupio brzmi
Co do ceny tych limonkowych żurawek .. To chyba niejasno napisałam.. Były po 8 zł , ale za kupione 4 szt dostawało się piątą sztukę gratis ... Tak to było... A jak Ci bardzo zależy , to pisz do kogoś z okolic Bielska , niech Ci wyśle

Dzięki za głos rozsądku ... Buziole

Elu ty go nie chlastaj (tego klona) tylko jak podrośnie to go wygniesz ala bonzaj
Jesli masz glinę to nie rokuję mu długiego życia... Ja już 5 w glinie uśmierciłam...
Jesli bdziesz sadzić to zrób mu na dnie drenaź (ze żwirku, keramzytu) i posadź go na lekkiej górce aby korzenie nie stały mu w wodzie. Na górce tzn. Trochę wyżej niż poziom rabaty
ewsyg 22:39, 08 lip 2013

Elu jak coś to z klonikiem do fryzjera skoczysz , fajne zakupy
ka1sia 22:52, 08 lip 2013

Eluś, dobrze, że nadejszła ta wiekopomna, bo se zakupki Twoje obejrzałam ja to się za bardzo nie znam, ale u mnie taki klonik to dość wolno rośnie, więc zanim okno zasłoni, to mu chyba trochę zejdzie

Buziaki
boguslawa_ma... 22:55, 08 lip 2013

Elu ładnie z tym klonema ta dębo listna kwitnie już u ciebie?
gierczusia 22:59, 08 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Elu ty go nie chlastaj (tego klona) tylko jak podrośnie to go wygniesz ala bonzaj
Jesli masz glinę to nie rokuję mu długiego życia... Ja już 5 w glinie uśmierciłam...
Jesli bdziesz sadzić to zrób mu na dnie drenaź (ze żwirku, keramzytu) i posadź go na lekkiej górce aby korzenie nie stały mu w wodzie. Na górce tzn. Trochę wyżej niż poziom rabaty

Madzenko .. Dzięki za instrukcję .. Teraz już w takim razie ffffszystko wiem .., choć , jak Ty szpecjalistka 5 klonów zamordowałaś , to ja pewnie też zbyt długo z klonem przed domkiem nie pociągnę ... Ale spróbuję

Czyli reasumując : drenaż z Keramzytu i posadzić na górce

A potem zrobić bonzaja ... Fantstikooooo .... Bonzaja bedem miała

Dzięki .,,

Madzen Ty wiesz ,że ja na Ciebie czekam ...,,
gierczusia 23:00, 08 lip 2013

ewsyg napisał(a)
Elu jak coś to z klonikiem do fryzjera skoczysz , fajne zakupy

Noomm, ogołę go na glacę ... Tzn . na zero , gdyby ktoś nie wiedział o co biega
gierczusia 23:01, 08 lip 2013

ka1sia napisał(a)
Eluś, ja to się za bardzo nie znam, ale u mnie taki klonik to dość wolno rośnie, więc zanim okno zasłoni, to mu chyba trochę zejdzie

I na to liczę Kasieńko

Buziolki ślę .. Na te wakacje .. Upppsss, przepraszam szef kazał mówić " urlop "
gierczusia 23:08, 08 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu ładnie z tym klonema ta dębo listna kwitnie już u ciebie?

No ja mam nadzieję ,że ten klon poprawi wygląd tej rabaty .. Cieszę się ,że Ci się podoba

U mnie dębolistna nigdy nie kwitła, niestety ... .. Kupiłam ją jako jedną z pierwszych roślin w prywatnym ogrodzie botanicznym na Kaszubach .. Była odszczepką od wilgaśnego krzewu ... Ale zaraz po przyjeżdzie wyjechałam na wczasy a panowały niemożliwe upały i po powrocie hortka była już bez liści .. Reanimowałam ją i jest duża i rośnie ładnie, ale nigdy nie kwitła ...
Dlatego tak czekam na Twoją ..

Jutro Ci obfocę moją hotkę ,żebyś zobaczyła różnicę.. Bo jednak jest troszku inna
boguslawa_ma... 23:14, 08 lip 2013

No zrób fotkę to porównamy
Elu ale moja nie jest włochata liście ma głatkie i będzie kwitła,nie posadziłam jej bo nie wiem gdzie,jutro chyba coś wyrzucę
JulkAd 23:42, 08 lip 2013

Żurawki dadzą radę, daj im florovitu i podlewaj ....to twarde sztuki, zauważyłam, że jak im usuwam stare brzydkie liście to szybciej wypuszczają młode listki i ładnie się zagęszczają...dobrej nocy