Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 11:50, 08 lip 2013

Nooo i chyba nadejszła wiekopomna chwila by się zabrać za sobotnii pisarzowickie zakupy

Noo więc ... Moje żurawki 5 w cenie 4 sztuk

Mają destynację na uzupełnienie kulek

gierczusia 11:53, 08 lip 2013

A klonik

Ma stworzyć tło dla rodków

Nooo i co Wy na to ??... Akceptacja jest ??
gierczusia 11:57, 08 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Elu widzę, że go posadziłas identycznie jak ja Moj przez 5 lat mało co poszedł do góry ale teraz śmiga Mam tego innego co jeszcze większe drzewo. Ale bardzo go lubie Czekam kiedy w koncu zakwitnie. A nachyłek lubi się wysiewać sam Jak go nie wyplewisz co ja robię notorycznie A ten świerk to też chyba duże drzewo urośnie?

Hmmm , no zobaczymy co złym tulipanowcem będzie.. Zawsze mogem go chlastnąć mimo ,że podobno nie lubi . Ale wyboru mieć nie będzie , jak co

A świerk glauca globosa rośnie jak stary anemik i nie sięga mi nawet kolan , więc luzik )

A możesz zweryfikować nam kwestię nachyłkową ??.. Bo on podobno nie zimuje w gruncie.. Tak Basieńka pisała .... Masz z nim doświadczenie ??
anna_g 12:51, 08 lip 2013

Kupiłas sobie klonika Fajnie - jako tło dla rodka będzie ładny - ale co z Twoim oknem... nie zarośnie??? ładny jest... ile Cię kosztował? - bo ja w zeszłym roku kupiłam takiego ze 3 razy mniejszego za 50... Tyle że niestety mi chiba kipnął...
Pozdrawiam i do następnego spotkanka Eluś Super było...
atena35 12:56, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Nooo i chyba nadejszła wiekopomna chwila by się zabrać za sobotnii pisarzowickie zakupy

Noo więc ... Moje żurawki 5 w cenie 4 sztuk

Mają destynację na uzupełnienie kulek

Akceptację przesyłam
a z tym tłem dla rodka to pojechaśśśŚ
BarbaraM 14:34, 08 lip 2013

Ela,o Madonno!
Tulipanowiec?
Nigdy bym Cię o to nie podejrzewała.
To jest duże,naprawdę duże drzewo...No ja nie wiem...
I ten klon palmowy to sorki ale go tam nie dawaj!
To też spora roślina.
Wrzuć jakieś zdjęcie w oddali,bo słabo się można rozeznać w sytuacji.
Ja z nachyłkiem nie mam żadnego doświadczenia.
Przeczytałam że nie zimuje w gruncie,ale jeśli Danusia pisze że się rozsiewa,to wydaje mi się ze nie trzeba ich 10 kupować,tylko 2.
W przyszłym roku będzie ich 102...
gierczusia 15:11, 08 lip 2013

anna_g napisał(a)
Kupiłas sobie klonika Fajnie - jako tło dla rodka będzie ładny - ale co z Twoim oknem... nie zarośnie??? ładny jest... ile Cię kosztował? - bo ja w zeszłym roku kupiłam takiego ze 3 razy mniejszego za 50... Tyle że niestety mi chiba kipnął...
Pozdrawiam i do następnego spotkanka Eluś Super było...

Anuś .. Klonik to efekt wizyty w szkółce u Koniora.. Jest teraz w doniczce ale sięga mi bioder i kosztował 60 zł... To klonik " shaina " nie rośnie wysoki ( max. 2 m a raczej 1.5 )tylko szeroki... Ok 2.5 M ... Zrobi mi tło dla rodków mam nadzieję .. Zobaczymy czy wymarznie , bo ja nic ńie osłaniam ... (Za wyjątkiem hortki dębolistnej .)
.. Sąsiad z osiedla ma .. Jednego klona barany mu zeżarły ale już drugi miewa się znakomicie (... bo baranów już nie ma )

Też się cieszyłam bardzo ze spotkania .,, i już się raduję na " Alinkę "
gierczusia 15:17, 08 lip 2013

Noo Basieńko .. Kcesz z oddali , masz ... Dla Ciem wszystko

Za rodkami jest naprawdę pusto a do ściany tam jest metr spokojnie.. Te rodki na wysokość raczej nie pójdą....
BarbaraM 15:23, 08 lip 2013

Aaa,o.k.
Na szerokość jest a nie wydaje Ci się że zasłoni okno?
Takie klony są dość wysokie.
Poczytaj trochę o nich.
Margarete 15:31, 08 lip 2013

Witaj Elu,
pozwól że i ja wtracę swoje 3 grosze, Anna-g ma racje klon palmowy jak mu bedzie dobrze, a chyba będzie bo on nie lubi wiatrów... to pod tym oknem może ci urosnąc do duzych rozmiarów, jak u mnie , popatrz ;
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=43
Klon palmowy nie lubi cięcia , ani przesadzania więc jesli juz chciałabys dla swoich rodków stworzyc tłow kolorze puprprowych liści wybierz cos co w razie czego ograniczysz cieciem może pęcherznice o czerwonych lisciach, berberys - jest tyke odmian berberysów.....myslałam może tez o perukowcu ale chyba za wielki byłby...
A poza ty zakupy super, choruje na żurawki w takim zółto-limonkowym kolorze ale wszędzie gdzie patrzyłam w necie to są po 10-12 zł i loteria - bo nie wiesz jakie malutkie ci przyślą, a ty takie ładne sztuki kupiłaś, po ile ? ...czy oni maja tez wysyłkową sprzedaż? bo nawet jesli doliczyc cene za dostawe to i tak sie opłaca bo rozłozy sie to na kilka doniczek......a te okazy duże są