Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 18:31, 29 paź 2013

GosiaJoanna napisał(a)
U mnie była piękna niedziela zakończona burzą i ulewą ale jak to mówią że burzy zawsze świeci słońce więc mam dzisiaj kolejny piękny dzień .....pozdrawiam

Gosieńko ... Cieszę się ,że jeszcze do nas zaglądasz ... U mnie żadnej burzy , jakieś ledwo ledwo kropelki.... ale jest dość ciepło i można sie cieszyćstatnimi promieniami słońca siedząc na tarasie ... Ale dni już teraz bardzo krótkie ....

Buziaki ... Ten wieki czas już wnet
gierczusia 18:34, 29 paź 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Ela...może my sie na jakiejś imprezie spotkamy
... jeszcze troszkę ich będzie,ale dobrze szybciej dotrwam do świąt
U mnie też ani kropla nie spadła,a liczyłam w nocy na deszcz

Gabrysiu ... Ja isię bardzo chętnie z Tobą spotkam .. Obojętnie czy na imprezie czy nie ... Niestety czy " stety " u mnie to raczej imprezy rodzinne... Wiec albo średnia wieku około 65 albo 16 ..... Choc taka wielopokoleniowa familia jest niewątpliwie wielką atrakcją

U mnie dziś pokropiło ...
gierczusia 18:37, 29 paź 2013

Bea napisał(a)
Czy w Mikro padało wczoraj wieczorem?

Bo Ewa z "Hortensji" pisała o ulewie w Katowicach. Koło OBI.U mnie nic.
Pozdrawiam i buziaki.

Beatko ... W dzień , o który pytałaś byłam .. nooo gdzieź ja mogłam być...... Na imprezie oczywiście

Raczej burzy u mnie nie było , bo chyba bym jakieś ślady dostrzegła.. A w Chorzowie był deszcz spory , ale bardzo krótkotrwały

Buziaki
gierczusia 18:39, 29 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Dawno nie jadlam świeżych grzybów, fajnie, że je masz mimo dodatkowej robótki

Jak byłam mała , to moja mama maniakalnie robiła kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym ... Tak maniakalnie , że długo na grzyby patrzeć nie mogłam ....

Ale teraz smak mi wraca i jak czasem mój syn się z dziadkiem wybierze , to mimo roboty i tak się cieszę na grzybową

Buziak Irenko
Bea 18:56, 29 paź 2013

Ela w związku z tym, że Cię nie było bo byłaś tam gdzie byłaś pogoda

była bardzo dobry tematem.

Ale się uśmiałam. Oczami wyobraźni widzę całe zajście. hi hi hi hi i ha ha ha

brzuch mnię boli

Czy w tej całe sytuacji opuchlak przeżył, czy spotkała go poranna śmierć plaskata.

gierczusia 19:11, 29 paź 2013

Dopomóżcie jeszcze , jak mogę poprosić

A czy rozplenice trzeba jakoś specjalnie zabezpieczać ??.... Wiązać ??... Osłaniać ????
gierczusia 19:14, 29 paź 2013

Bea napisał(a)

Ela w związku z tym, że Cię nie było bo byłaś tam gdzie byłaś pogoda była bardzo dobry tematem.

Ale się uśmiałam. Oczami wyobraźni widzę całe zajście. hi hi hi hi i ha ha ha

brzuch mnię boli

Czy w tej całe sytuacji opuchlak przeżył, czy spotkała go poranna śmierć plaskata.

Beatka ... Wzięłam ten wstyd " na klatę "... I stwierdziłam ,że jak już mnie widział i jak ja widziałam jego , to już z tego wrażenia i wstydu ,opuchlakowi śmierci darować nie wypada ...

Tak więc zanim w popłochu zwiałam do domu zamordowałam , tzn . rozplaskaczyłam gościa ;(
AgnieszkaW 19:17, 29 paź 2013

Wystarczy związać, przynajmniej ja tak robię od wielu lat i żyją (nie mogą mieć za mokro, bo wtedy łatwiej przemarzają). Pozdrawiam Eluś
Bogdzia 19:20, 29 paź 2013

gierczusia napisał(a)

A ja myjąc szklankę na poranną herbatkę zobaczyłam przez oknooooooo...... Opuchlaka zżerającego mojego kofffanego rodka ... Odezwały się we mnie mordercze instynkty ... Choć tak z rana , to raczej niezdrowo .... Wyparzyłam przed dom !! nie zwracając uwagi na to ,ze jezdem

a) w pidżamie w turkusową krateczkę,
b) z włosami , które wyglądają jakby piorun trzasnął w rabarbar ...

Wyskakuje mordować opuchlaka z klapaczką na muchy

I coooo ??... Naprzeciwko widzę sąsiada , który teź wybiegł ale w celu " odsikania " swego psa.. ubrany zaledwie w spodnie z pidzamy ... I nic poza tym ...,,,. Było 10 st ....

Nie widziałam jeszcze bardziej pospiesznej obustronnej rejterady ... Choć dzień dobry , bardzo zmięszani sobie powiedzieliśmy

Banan z ryjoka nie zszedł mi długo ... Sąsiadowi pewnie też

Szkoda ze zdjęc nie ma.
AgnieszkaW 19:22, 29 paź 2013

O matko, teraz dopiero doczytałam o porannym polowaniu, no niezly ubaw był