Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

malgorzata_s... 20:45, 27 lis 2013

Kiedy właśnie ja od 8.00. Wiem że potem się zwijają. Trudno Może na wiosnę znów pojedziecie
Bogdzia 20:51, 27 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Achhh .. To pistia ... Bo ja znów nazwy zapomniałam... Kupiłam na giełdzie dwie rozetki za 2 zł... Wrzuciłam do oczka i zostawiłam..... To co widzisz , to marne resztki z tego co już wszystkim okolicznym akwariarzom porozdawalam... Mówili , podobnie jak Ty ,że im pada bardzo szybko.. A u mnie już w połowie sezonu zarosła cała powierzchnię... Musiałam Lilię Bigdziową ratować bo by ją pistia " udusila "..

Szkoda ,że nie wiedziałam , wysłałabym Ci w słoiku ... A może jak jeszcze będzie godziwa temperatura to Ci wysłać ??

Pisz na priv jak chcesz

Pistia nie przetrzyma zimy ani w oczku ani w akwarium.Trzeba co rok kupowac.
Bea 20:52, 27 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kiedy właśnie ja od 8.00. Wiem że potem się zwijają. Trudno Może na wiosnę znów pojedziecie

To trzeba się koniecznie zamienić z osobą, która ma dyżur tydzień wcześniej.
malgorzata_s... 20:54, 27 lis 2013

Bea napisał(a)

To trzeba się koniecznie zamienić z osobą, która ma dyżur tydzień wcześniej.

Postaram się ale będzie to trudne bardzo bo jesteśmy tylko dwie Jak koleżanka ma plany to pupa
gierczusia 20:58, 27 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Łooo, noo to szkoda ..... Ale na bank jeszcze nie raz pojedziemy .. Wtedy zabierzesz się z nami, ok ??.... A zamienić się nie możesz ??
Madzenka 21:06, 27 lis 2013

Grupa Wrocławska tez musi na giełdę się wybrać
gierczusia 21:07, 27 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Pistia nie przetrzyma zimy ani w oczku ani w akwarium.Trzeba co rok kupowac.

Bogdziu ... Ja pistię kupiłam dla zabawy i na próbę ... Nigdy wcześniej nie miałam żadnej rosliny w bajorze .... Ale to Twoja lilia ma być królową oczka ....a wtedy gdy kupowałam pistię lilii jeszcze nie miałam....a nie kcę , by one siem biły w moim mikro oczku ....

Cześć pistii dałam koleżance biolożce w szkole do akwarium , a z resztą już się symbolicznie pożegnałam , wiedząc,że będzie miała zgon zimą...

Ale na fotce taka zmrożona prezentuje się całkiem , całkiem ,.. Nooo nie ??

Ps. Melduję,że lilia ma się dobrze
gierczusia 21:08, 27 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Grupa Wrocławska tez musi na giełdę się wybrać

Szkoda ,że nie na tę samą ...
Bogdzia 21:11, 27 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu ... Ja pistię kupiłam dla zabawy i na próbę ... Nigdy wcześniej nie miałam żadnej rosliny w bajorze .... Ale to Twoja lilia ma być królową oczka ....a wtedy gdy kupowałam pistię lilii jeszcze nie miałam....a nie kcę , by one siem biły w moim mikro oczku ....

Cześć pistii dałam koleżance biolożce w szkole do akwarium , a z resztą już się symbolicznie pożegnałam , wiedząc,że będzie miała zgon zimą...

Ale na fotce taka zmrożona prezentuje się całkiem , całkiem ,.. Nooo nie ??

Ps. Melduję,że lilia ma się dobrze

Pistie sa dobre do oczek ale jak pisałam co rok trzeba kupowac. Młode rybki moga sie w nich chowac i natleniaja jeziorko, a przez to ze sie rozrastają eliminuja glony z którymi trudno walczyc. Na fotce wygląda świetnie pod lodowa szybką. Lilia Princessa wiec królowa pewnie z niej wyrośnie.
gierczusia 21:17, 27 lis 2013

Bogdziu... U mnie niestety problem rybek nie istnieje,czego bardzo żałuję ... Nawet mi Ania Asc oferowała wysłanie jakiś lokatorów do mej kałuży , ale jeszcze troszku wyobrażni i litości dla tych rybek mam...

Nie wiem jakim cudem , ale ńigdy problemu jakiegokolwiek z glonami nie było.. Woda jest krystaliczna

A na ta Lilię a raczej na jej kwiaty juz nie mogęęęę doczekać ....