Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 14:30, 13 sty 2014

anna_studio napisał(a)
....i ode mnie serdeczne 100 lat !!!

Dzięki Aniu ... Buziaki
gierczusia 14:32, 13 sty 2014

anna_g napisał(a)
Cieszę sie że szczęsliwie wróciłaś i że się dobrze bawiłaś Czapeczka czaderska Buziole

Bożeszzz ,Aniu ... Ta akcja z tym tortem , to mi się bedzie ze sto lat po nocach śniła ....., ale było bardzo sympatycznie

Z tej czapki tomjuż połowa moich uczniów się nabija ale ja ją kofffam miłością bezwzględną
gierczusia 14:36, 13 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Hi hi ja spałam nawet w drodze do domu

To tylko pozazdrościć ... Ja nie potrafoę spać na siedząco ... Noo i śledziłam " aparaty fotograficzne" co to robią najdroższe zdjęcia świata

Buziaki i jeszcze raz dzięki za gazetkę
gusiarz 14:37, 13 sty 2014

Ela, bardzo nam było miło... Podziekować za zaproszenie urodzinowe ... a najlepsze, że dowiedziałam się o tym, że masz urodziny.... na końcu imprezy , całay czas się zastanawiałam... kto kupił tort??
Jeszcze raz wszystkiego naj... buziaki od gusiarzy
gierczusia 14:37, 13 sty 2014

baraga1904 napisał(a)

...z kurami? a co na to M?

Mąż kładzie sie po drugiej stronie kur .....
gierczusia 14:39, 13 sty 2014

gusiarz napisał(a)
Ela, bardzo nam było miło... Podziekować za zaproszenie urodzinowe ... a najlepsze, że dowiedziałam się o tym, że masz urodziny.... na końcu imprezy , całay czas się zastanawiałam... kto kupił tort??
Jeszcze raz wszystkiego naj... buziaki od gusiarzy

Achhh .. Widziałaś jakie to było szaleństwo ... Jeszcze nie raz się spotkamy na spokojnie ... Przynajmniej mam taką nadzieję ...

Buziaki

Ps. Poza tym bez Was impreza tortowa by się nie odbyła , bo chyba palcem musielibyśmy ten tort pokroić .... Tak więc byliście " kluczowym ogniwem "... Dziękuję za uratowanie mi dooopy
AgnieszkaW 14:40, 13 sty 2014

A tu jak zawsze wesoło i nawet urodzinowo, więc cmok, cmok Eluś
Rench 15:01, 13 sty 2014

Elu ja też się cieszę,że miałam przyjemność Cię poznać i jeszcze się bawić na twoich urodzinach
Niezapomniane wrażenia,fantastycznych ludzi gromadzi to ogrodowisko.
gierczusia 15:09, 13 sty 2014

Kopia wypowiedzi Bogdzi na ważny temat

Bogdzia napisał(a)
To najpierw napiszę o tych opuchlakach . Po pierwsze uważam że panika jest mocno przesadzona , to tak jakbyśmy chcieli wybic wszystkie np gąsienice bo zjadaja nam roślinki. Fakt że zjadaja ale jak rośliny sa mocne to i tak sobie poradza. Oprócz opuchlaków mamy jeszcze kilka gatunków podgryzających korzenia np najbardziej znany chrabąszcz majowy . Najwieksze zagrozenie jest tam gdzie jest duże skupisko roślin które one lubia np tak jak u mnie albo u kogoś u kogo są rh , truskawki i żurawki czyli ich ulubione rosliny. Rododendrony najbardziej sa atakowane gdy rosną w głębokim cieniu.Ja podlewam i opryskuje krzaki wiosną. Dotad opryskiwalam różnie w różnych latach ale w użyciu były , Fastac 100EC, Calypso 480SC, Pyrinex, a teraz ważne wiadomości wyczytane z publikacji naukowych. Oni każą opryskiwac przed kwitnieniem truskawek (rh w tym samym terminie) preparatem Calypso 480 SC , skutecznośc tego preparatu w tym własnie czasie wynosi aż 80%. Jeśli ktoś woli opryskac później to po owocowaniu truskawek preparatem Regent 200SC . Calypso też może byc ale w tym czasie jego skutecznośc jest już mniejsza i wynosi tylko 50% podczas gdy Regent w tym czasie ma skutecznosc 90%.. Dobrymi preparatami są też Actara 25 WG_-skutecznośc 86% , Mospilan 20SP podczas gdy Dursban ma skutecznośc 70%. Opryski dwukrotne co 14 dni. Ja najczęsciej opryskuje raz a i tak nie widze u siebie żadnej inwazji robali. Pozdrawiam.
Enya73 15:28, 13 sty 2014

Ela, dzięki serdeczne za świetne towarzystwo. Fajnie, że się zdecydowałaś na ten wyjazd, mimo kolizji terminów.
To był super weekend i niesamowita impreza urodzinowa. Spośród wszystkich Twoich urodzin te będę pamiętała dłuuuuuuugo, nawet, jak mnie alzheimer dopadnie Ale od domówki się i tak nie wykręcisz

Jeszcze tylko tydzień i będziecie mogli udać się na zasłużony wypoczynek powygrzewać kości za wszystkie czasy, a zwłaszcza za ubiegły rok.

Buziaki i do zobaczenia