Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

wlasneniebo 23:04, 23 sty 2013

Zeta napisał(a)

Przeczytałam że trzymasz je w domu...?? A co jak idziesz do pracy albo wyjeżdżasz ?? Nie masz problemu?? I nie psocą.??

Jak jesteśmy w pracy pieski idą na podwórko pilnować dobytku U Nas jest ciągła walka o psiaki M chce żeby były na podwórku ja w dmou no bez przesady na podwórku też powinny pomieszkać ale jak widze je zwinięte w kłębuszek na podjeździe mimo tego że mają kojec i budy to serce mi się kraje i myślę odrazu że im źle choć wiem że krzywda im się nie dzieje. Taka głupia ze mnie baba

Haha no moje też śpią na śniegu a w budkach słoma i siano i 10 cm styropianu....ale do domu nie wchodzą ...jak mocne mrozy śpią w ogrzewanym garażu....nie narzekają....w lato odrabiaja sobie śpiąc na moich kanapach ogrodowych hahaha.często je zaganiam do kojca ale rano widzę że śpią pod oknamimna swoich legowiskach ....najważniejsze oby w mrozy na betonie nie spały ...no ja niestety nie mam warunków na psa w domu pozatym nie miałabym co zrobić jak wyjeżdżamy ...a tak zawsze ktoś przyjedzie dać jeść i zmienić wodę super ta twoja parka....a czy łobuziak nie obsikuje drzewek??
Ja dlatego wzięłam dwie suczki.

Ja też nie mam warunków trzymania psów w domu jakoś same miejsce na podłodze sobie znajdą a że mam ciemne płytki na wysoki połysk często jeżdżę na mopie no cóż!!
Nam psów pilnuje mój brat (jednyna osoba którą TOLERUJE Ziko)z bratową jak Nas nie ma, zawsze mieszkają u Nas jak my wybywamy z domu Nam wygodnie a oni mogą poszaleć Poza tym Ziko jest agresywny i raczej nie nadaje się do współpracy z obcymi- nie sądze by znalazł się odważny do wejścia na posesję,możę kiedyś uda mi się cyknąć fotkę jak wisi na bramie jeśli obcy chce się zbliżyć
Obawa przed OBSIKIWANIEM była ogromna więc stąd i pierwsza zamieszkała z Nami Pusia, jednaknie wiem co Nam stzreliło do głowy i wzieliśmy Zika (w sensie psa nie suczka), jednak podobno jak pies wychowuje się z suką, to próbóje ją naśladować, suczka dzięki Bogu nie podnosi łapki i dlatego mój kawaler też tego nie robi i sika jak paniusia- tyle że bardziej na stojąco- ufff.... Ja osobiście uważam że już raczej łapki podnosić nie będzie przecież to już ponad roczny psiak, więc problemu z schnącymi roślinkami nie mam, no chyba że mi wyciągnie lub obgryzie, bo niestety łazi za mną ciągle i patrzy jak ja się obracam on przesadza po swojemu. Pusia zaś bardziej towarzyszy w pravach budowlanych z M, śmieję się że ma skrzywienie z dzieciństwa (budowała z Nami dom) i teraz buduje piwnice pod budami
monteverde 23:15, 23 sty 2013

Owczarki to moja ulubiona też rasa, zawsze miałam, a teraz z braku możliwości mam jamnika, ale też fajny Zeta ja werbenę siałam bezpośrednio w ogrodzie w skrzynkach się męczy i długo wschodzi
Zeta 23:26, 23 sty 2013

Wlasnenebo - nie ma to jak pies w domu moje sadzą ze mna ogród a dom też budowały
Monteverde - dzieki za radę z werbeną ...strasznie się na nią zjarałam ...nasiona trudne do zdobycia..dlatego też mi zależy aby wzeszła.. a kiedy siałaś tzn w jakim terminie na wiosnę odrazu??
Madzenka 23:27, 23 sty 2013

A co tu taki mały ruch?
Śliczne te Wasz owczarki!! Mi sie marzył drugi pies ale M się nie zgadza...
Zeta 23:28, 23 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
A co tu taki mały ruch?
Śliczne te Wasz owczarki!! Mi sie marzył drugi pies ale M się nie zgadza...

Nie szaleje żebyś nie musiała za dużo po nocach nadrabiać
Madzenka 06:49, 24 sty 2013

I tak jestem na bieżaco, a czytanie Ciebie po nocach i w poranki to czysta przyjemność
Kawę podalam, wołaj Magdę
Magda70 08:30, 24 sty 2013

Jestem...a miałam pracować
Ale co tam...chętnie wypije w takim towarzystwie
Zeta a Ty w pidżamie?? Ale jaka ładna....fiu, fiu....
gierczusia 08:39, 24 sty 2013

Ja teź w pidżamce różowa ze snoopim moźe być ??? Dostanę zaproszenie na kawkę ??? ..zaznaczam ,że pracuję dziś póżniej ... Źeby ktoś nie myślał ,że ja na wagarach
Magda70 08:41, 24 sty 2013

Pidżama party o poranku się zaraz nam zrobi
Dobrze, że Marzena i ja ubrane...przynajmniej dwie przyzwoite
agniecha973 08:44, 24 sty 2013

Piękne macie te psiaki dziewczyny. Ja mam dwa duże, ale kundle, a na dokładkę trzeci malutki. Moje są całe życie na dworze, do domu nie próbują nawet wchodzić i też mało z bud korzystają, najchętniej jak już dużo pada, inaczej wolą trawę, ziemię, śnieg... Ostatnio już wchodzą do bud, bo długo mróz trzyma. Powiedzcie mi jak to jest z dysplazją u owczarków, bo zawsze podobały mi się te rasowe, ale boję się tego obciążenia chorobami, dlatego mam kundelki, one są "niezniszczalne". Ale jak popatrzyłam na wasze cudeńka, to mi się zamarzył taki rasowiec.