Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 20:19, 28 gru 2012

anieszka napisał(a)
U mnie rosla super, mimo przezadzania Ale po majowych przymrozkach zmarzla, wiec ja wyeksmitowalam i na razie nie mam, a czy wroci do lask , jeszcze nie wiem

No moja też chyba zmarzła albo była już zmarznięta kupiona .......wogóle wiosną często można kupić przemarznięte rośliny, później wsadzamy je do ziemi i........okazuje się że umierają .....jak teraz jechałam na święta do mamy to po drodze mijałam kilka szkółek i muszę powiedzieć, że wszystkie rośliny stoją zimą na zewnatrz w doniczkach.
kraania 20:20, 28 gru 2012

anieszka napisał(a)
To mnie pocieszyłaś bo ja w tym roku oczywiście się spòźniłam i nic nie okryłam, a mrozy były

Agnieszka ja anabellek nigdy nie okrywam. Na wiosnę ścinam przy ziemi a one odrastają. Trochę jak chwasty .
Zeta 20:20, 28 gru 2012

kraania napisał(a)
Tak, Anabellki są łatwe. Jedynie problem to utzrymanie ich w pionie i wielkość kwiatów. Widziałaś zdjęcia ze spotkania objazdowego u mnie z września? Tam widać jakiej wielkości kwiaty miała moja anabellka .

No moje nie miały takich wielkich kwiatów a ja robie plotki wyższe i one się ładnie przez nie przewieszają.
Zeta 20:23, 28 gru 2012

anieszka napisał(a)
Tez bym chciala takie dostawy

No jakbyś zobaczyła ile byłam w stanie załadować do osobówki .......to mój mąż ......szoku nie raz dostawał jak wracałam do domu. Jak zaczełam budować dom to moja mama już robiła mi sadzonki i planowała co by u mnie pasowało.
Dobrą mam mamcię ...a potem na każdą okazję dostawałam ..... Roślinkę. i tak uzbierałam ....ogród..
Zeta 20:25, 28 gru 2012

kraania napisał(a)

To mnie pocieszyłaś bo ja w tym roku oczywiście się spòźniłam i nic nie okryłam, a mrozy były

Agnieszka ja anabellek nigdy nie okrywam. Na wiosnę ścinam przy ziemi a one odrastają. Trochę jak chwasty .

Dokładnie to samo miałam na myśli . W jakiejś gazecie pisali, że przy trzecim pączku czy jakoś tak. Ja tam też ciacham jak chwasty i rosną jak chwasty
kraania 20:26, 28 gru 2012

Oj to piękne roślinki miała Twoja mama. Mi moja też trochę poprzywoziła. Przy tworzeniu ogrodu każda roślina to skarb. A potem to już łatwiej wymieniać .
Zeta 20:30, 28 gru 2012

kraania napisał(a)
Oj to piękne roślinki miała Twoja mama. Mi moja też trochę poprzywoziła. Przy tworzeniu ogrodu każda roślina to skarb. A potem to już łatwiej wymieniać .

Dokładnie tak ....moja mama mieszka przy lesie ... Więc roślinki takie jak u mnie pasują, a po dwudziestu latach ogród się bardzoooo rozrasta wiec tak wykopywała i z jednego ogrodu powstały dwa

Dużo roślin też kupiłam , ale jak pomyślę ile musiałabym zapłacić za to co dostałam .......
Samych bergenii mam 126 sztuk razy ok 5. Zł ojjjjjjjjjj a funkie te łobuzy to drogie.
kraania 20:36, 28 gru 2012

Ja bergenie też mam od mamy Tylko trochę mniej . Ja za to w hurtowych ilościach "produkowałam" lawendę. potrzebowałam jej ...ponad 220 sztuk. Kupiłam nasiona, wysiałam, pikowałam... Tylko trzeba czasu przy takim zdobywaniu roślin.
Zeta 21:05, 28 gru 2012

kraania napisał(a)
Ja bergenie też mam od mamy Tylko trochę mniej . Ja za to w hurtowych ilościach "produkowałam" lawendę. potrzebowałam jej ...ponad 220 sztuk. Kupiłam nasiona, wysiałam, pikowałam... Tylko trzeba czasu przy takim zdobywaniu roślin.

Podziwiam Cię moja cierpliwość by na to nie pozwoliła, kupiłam 34 sadzonki lawendy po 2 zł takie bidule ale pod koniec roku, byłam mile zaskoczona wielgasy wyrosły.
Zeta 21:07, 28 gru 2012

te maleństwa w donicy to one.