Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

Zeta 20:02, 28 gru 2012

Lena napisał(a)
Zeta cudeńka masz w donicach Szalenie podoba mi sie zakątek hortensjowy,murek i domek śliczny
Oj będzie się wiosną działo Cieszę się że założyłaś wątek - to sama przyjemność zaglądać do Ciebie

Dziekuje za komplementy ....no tak wiosną mam nadzieje że pomożecie mi w uporządkowaniu conieco ...tego bałaganu..
anieszka 20:02, 28 gru 2012

Tez bym chciala takie dostawy
Zeta 20:04, 28 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Zeta a na czym poelga problem z Twoją magnolią?
Ja mam 4 szt, nic im nie robię, nie okrywam, sypię tylko 2 x w sezonie nawóz do magnoli. Mają nóżki wyściłane korą i kwitną jak szalone w lekko kwaśnej ziemi. Kwitły mi też w gliniastej. W Poprzednim domu moja magnolia miała 5 m po 5 latach od posadzenia i szalała kwiatami co roku 2 x w sezonie.
U Ania Asc teź pieknie rosną magnolie a przecież Ania wszystko robi mimo woli

Wiesz chyba jak za bardzo chcę to mi się nieudaje ....sama niewiem dlaczego ale mnie nie lubią te magnolie.....chyba muszę zacząć traktować ogród .......mimo woli hahahahaha
Zeta 20:06, 28 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
I pytanko gdzie takie świetne szare donice kupiłaś?

Na te szare donice wydałam majątek w chyba najdroższym sklepoe świata.....obi......a co ciekawe importer ma firmę blisko moich rodziców .....ale niestety ta partia była tylko dla obi wiec nie mogłam ich tam kupić ;-(
Zeta 20:07, 28 gru 2012

halina_zawitkowska napisał(a)
Witam cudnie masz fajnie do ciebie zagllllaaadna a i DOSIEGO ROKU !!!!!!

Dziekuje za życzenia ja wam złoże tuż przed nowym rokiem
Zeta 20:10, 28 gru 2012

weronika77 napisał(a)
Wita Zeta. Ogród ma swój styl, jest zadbany, wiec musi się podobać.
O śmieciach, trzeba brudasów uświadamiać na wszystkie sposoby, karać, zawstydzać...
Słyszałam, że Straż Miejska (?) zbiera takie worki ze śmieciami z lasu, robi analizę i zaprasza właściciela do sprzątania. Na palenie śmieci reagujemy, najpierw naszymi uczulonymi krtaniami, a potem szukamy winnych i uświadamiamy, że nie tylko nas trują. Nie jest to łatwe, ale konieczne.
Pozdrawiam i na 2013 rok życzę spełnienia marzeń, ogrodowych też.

Długo przegadałyśmy temat śmieci .... Ja mieszkam w lesie i wierzcie mi masakra....ale świata nie zmienimy niestety .....liczy się mentalność każdego z nas , może się kiedyś zmienimy.
Zeta 20:13, 28 gru 2012

Bogdzia napisał(a)
Hortensje masz piękne ale o wiele bardziej zachwyca mnie Twoje olbrzymie okno, cudne.
Potwierdzam że magnolie lubią lekko kwaśną ziemię ale nie kupujcie w marketach bo tam o nie nie dbają , przesuszają ,potem zalewają. U ogrodników kupujcie dziewczyny.

Dzieki okno cudne .....do pierwszego mycia

No właśnie i tu masz racje swoją pierwszą magnolię dostałam z marketu chyba coś w tym jest. Wogóle ja nie kupuje roślin w marketach ceny kosmiczne i jakość taka sobie ...... Sorki szarpnęłam się na stożki z marketu ale to tylko dlatego że u nas takich nie znajdzie.
Zeta 20:15, 28 gru 2012

kraania napisał(a)
Zeta Twoje Limki powolają, ja dopiero odkryłam je na Ogrodowisku i w tym roku ukorzeniałam patyki od Anuli. Ukorzeniła się jedna i na razie jest malutka. Okryta musi przetrwać przez zimę. Za to Anabellek u mnie dostatek .
Każde nowe zdjęcie Twojego ogrodu jeszcze bardzie zachwyca.

Anabelki są chyba najłatwiejsze w uprawie, moje są całą zimę nie przykryte niczym i jakoś kwitną .....
anieszka 20:18, 28 gru 2012

To mnie pocieszyłaś bo ja w tym roku oczywiście się spòźniłam i nic nie okryłam, a mrozy były
kraania 20:18, 28 gru 2012

Tak, Anabellki są łatwe. Jedynie problem to utzrymanie ich w pionie i wielkość kwiatów. Widziałaś zdjęcia ze spotkania objazdowego u mnie z września? Tam widać jakiej wielkości kwiaty miała moja anabellka .