Jeny...dobrnęłam
Pofolgowałam sobie poprzedni tydzień a Ty pędzisz jak szalona i musze potem nadrabiać
I tak se właśnie pomysłałam, ze najwyższy czas wziąć karteczkę i długopis i sporządzić swoją listę postanowień... na 2013 rok
Pozdrawiam nowowrocznie
Zetka no jak to nie możesz się zdecydować co do donicy? Żurawki dookoła i stożek bukszpanowy! Przecież to najbardziej reprezentatywne rozwiązanie. A w nawiązaniu do tego, na schodach w donicach też te same żurawki Przemyśl sprawę
No właśnie boję się że ten stożek przemarznie a donica betonowa no i okrągła więc ciężko docieplić
Zetka no jak to nie możesz się zdecydować co do donicy? Żurawki dookoła i stożek bukszpanowy! Przecież to najbardziej reprezentatywne rozwiązanie. A w nawiązaniu do tego, na schodach w donicach też te same żurawki Przemyśl sprawę
No właśnie boję się że ten stożek przemarznie a donica betonowa no i okrągła więc ciężko docieplić
Mój M. ocieplił okrągłe donice od środka taką grubą pianką izolacyjną. Zobaczymy wiosną czy pianka dała radę...
A mnie się bardzo podoba Twoja kompozycja z hostami, ale jeśli chcesz coś zmieniać to może spodoba Ci się któraś z tych kompozycji:
Danusia kiedyś pokazywała swoje kompozycje z Kordyliną https://www.ogrodowisko.pl/watek/1275-kordylina-australijska-cordyline-australis, ale to musiałabyś wkładać donicę sezonowo a zimą do garażu
ciekawie i egzotycznie wyglądała by Kordylina z konwalnikiem,
Oczywiście propozycje z bukszpanami w roli głównej.
Kiedyś widziałam też piękną kompozycję wiąz Camperdownii w skarpetce bukszpanowej, ale to chyba donica musiały by być bez dna, żeby wiąz mógł zapuścić korzenie w głąb
I jeszcze trzmielina na pniu z zielistkami albo niebieski clematis na konstrukcji stożkowej z niebieskimi małymi irysami wokół.
A mnie się bardzo podoba Twoja kompozycja z hostami, ale jeśli chcesz coś zmieniać to może spodoba Ci się któraś z tych kompozycji:
Danusia kiedyś pokazywała swoje kompozycje z Kordyliną https://www.ogrodowisko.pl/watek/1275-kordylina-australijska-cordyline-australis, ale to musiałabyś wkładać donicę sezonowo a zimą do garażu
ciekawie i egzotycznie wyglądała by Kordylina z konwalnikiem,
Oczywiście propozycje z bukszpanami w roli głównej.
Kiedyś widziałam też piękną kompozycję wiąz Camperdownii w skarpetce bukszpanowej, ale to chyba donica musiały by być bez dna, żeby wiąz mógł zapuścić korzenie w głąb
I jeszcze trzmielina na pniu z zielistkami albo niebieski clematis na konstrukcji stożkowej z niebieskimi małymi irysami wokół.
Dziekuje za propozycję ....z kordyliny jednak zrezygnuje ...jakoś za nią nie przepadam ....i chyba trochę za egzotyczna w tym moim lesie
Mocno myślę nad bykszpanami no ale boję się przemarzania ....
Hmm no do wiosny jeszcze czas ale ja z tych niecierpliwych
Hmm może Danusia do mnie zajży i podpowie coś no i jeszcze muszę wziaść pod uwagę te małe doniczki po prawej
Chciałabym żeby to był taki duet heheh
Wiaz super pomysł ale donica nie za głęboka
No ja też mam dylemat z tymi donicami ...mam jeszcze taką drugą i tam też puuustka ale tamta na pełnym słońcu .....rosnie w niej brzoza ...youngi i..... Nic