Czy ja się rozczarowałam ? Nie, mnie tylko na początku się pomyliło czy jestem na kolorowych rabatach czy w eleganckim froncie. Ale to eleganckie "froncie" pasuje mi tu. Tak, tak, jednoroczne wbrew nazwie nie są jednoroczne a coroczne - co roku to samo, ta sama zabawa. A cisy i funkie oraz ta piękna hortensja (też takie mam zestawienie tylko z choiną) będą trwały i trwały .... .
Che,che ,che "froncie"brzmi jak p...e che,che,che ))))))))))
Z przodu były ogrodowe hortensje takie same odmiany po obu stronach drzwi .Miały bardziej dekoracyjne liście niż kwiat od 2 sezonów na tyle kwitły czosnki i była barbula .W równym rządku sadziłam kilka odmian śmierdziuszków na drugim palnie wyższe jej odmiany.Było w sumie wesoło i pogodnie .W minionym sezonie troszkę inaczej bo doszły tytonie.
Miałam wizję co chciałabym tu mieć,ale niektóre rośliny nie mogłyby tu żyć
Teraz cis będzie narzucał wygląd tej rabaty i po drogiej stronie wejścia bo lubię jednak jak elementy się powtarzają .Postaram się,żeby zawsze był jakiś punkcik na jednoroczne,małe nasadzenieŻurawki załatwią kolor jeśli dostanę np.marmeladę ))))))))
Marta, odpowiadam w Twoim wątku - no skąd ! bardzo mi się podoba ta Twoja zmiana stylu...może dlatego, ze nie przepadam za zbyt kolorystycznymi rabatami ( ktore oczywiscie też mają swój urok), raczej bardziej odpowiadaja mi stonowane ... takie teraz widzę u Ciebie
Marta, odpowiadam w Twoim wątku - no skąd ! bardzo mi się podoba ta Twoja zmiana stylu...może dlatego, ze nie przepadam za zbyt kolorystycznymi rabatami ( ktore oczywiscie też mają swój urok), raczej bardziej odpowiadaja mi stonowane ... takie teraz widzę u Ciebie
Ufff bo tu mi zarzucają ,że nic do nazwy nie podobne.
Ufam,że będzie ładnie tylko nie mogę dostać roślin jak wyślę już chłopaków na obóz to poszukam może coś dowiozą ...