Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Elfik 22:56, 12 lip 2012

Stoję już, chrzestna matko, twardo, obiema nogami na ziemi, a choćbym na głowie stanęła, to moje rabatki Twoim nie dorównają... U Ciebie ten busz kwiatowy jest iście angielski!!! A zdjęcia miodzio!
U mnie cynie dopiero się rozrastają wszerz, i co dziwne, najbardziej krzaczą się żółte. Kolorki pokazałam Ci w moim wątku. Pytałaś też kiedyś o godecję - załączyłam zdjęcie w tym wątku
Buziaki
Martek 22:59, 12 lip 2012

Elfik napisał(a)
Stoję już, chrzestna matko, twardo, obiema nogami na ziemi, a choćbym na głowie stanęła, to moje rabatki Twoim nie dorównają... U Ciebie ten busz kwiatowy jest iście angielski!!! A zdjęcia miodzio!
U mnie cynie dopiero się rozrastają wszerz, i co dziwne, najbardziej krzaczą się żółte. Kolorki pokazałam Ci w moim wątku. Pytałaś też kiedyś o godecję - załączyłam zdjęcie w tym wątku
Buziaki

Tylko mi nie mów,że zapraszasz na komunię ))))))))
Dziękuję Elfik naciągasz coś z tymi angielskimi ,ale miło się słucha ))))))))))))))
Już do ciebie lecę córciu ))))))))))))))
bogumila 23:02, 12 lip 2012

Martek napisał(a)

Niezawodne tytonie ponownie pojawiły się u Ciebie.W tym roku miałam zamiar zrobić taki parawanik z tytoni,szałwii trójbarwnej i oczywiście z tytoni,które niezwykle wyrosły rok temu i co???? Tytonie się zbuntowały i z własnego siewu mam niskie!!!

Bogdziu ja chciałam mieć średnie bo biały wielgachny tytoń był za wysoki.Mam sporo samosiejek tytoniowych jeszcze nie kwitną,ale myślę,że jak te pędzone zmarkotnieją to te pokażą na co je stać
Miałam nie wysiewać tytoni,ale jak nie tytoń to co ...?I nie mając pomysłu wysiałam
Bogusia pachnie mi już tuberoza tak się cieszę
Nigdy nie miałam tuberozy....cieszę się że Ci ładnie rośnie..
alinak 23:03, 12 lip 2012

Martuś nadrobiłam twoje rabatki .....a owszem -pięknie się prezentują
cynie ...gdzie tam u mnie do kwiatków, jeszcze w powijakach
Martek 23:11, 12 lip 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Niezawodne tytonie ponownie pojawiły się u Ciebie.W tym roku miałam zamiar zrobić taki parawanik z tytoni,szałwii trójbarwnej i oczywiście z tytoni,które niezwykle wyrosły rok temu i co???? Tytonie się zbuntowały i z własnego siewu mam niskie!!!

Bogdziu ja chciałam mieć średnie bo biały wielgachny tytoń był za wysoki.Mam sporo samosiejek tytoniowych jeszcze nie kwitną,ale myślę,że jak te pędzone zmarkotnieją to te pokażą na co je stać
Miałam nie wysiewać tytoni,ale jak nie tytoń to co ...?I nie mając pomysłu wysiałam
Bogusia pachnie mi już tuberoza tak się cieszę
Nigdy nie miałam tuberozy....cieszę się że Ci ładnie rośnie..

Kiedyś Monteverde pisała,że miała i Danusza.Anna stwierdziła,że zapach duszący,ale mnie się podoba bardziej niż niektóre lilie.Jak zabrać je do domu to się nie da spać.
Ja te tuberozy,a będą kwitły 3 szt.to sobie wyniosę na dwór i z wiatrem taki będzie delikatny zapach dolatywał do moich leżakujących nozdrzy ))))))
Chyba ona pachnie pod wieczór jak maciejka,sprawdzę bo nie pamiętam
Wygląd nie powala,zapach na mój nos ok.
Grechuta o niej śpiewał ,już kiedyś pisałam,chciałam sprawdzić jak ta jego "pani"pachniała ...
Martek 23:12, 12 lip 2012

alinak napisał(a)
Martuś nadrobiłam twoje rabatki .....a owszem -pięknie się prezentują
cynie ...gdzie tam u mnie do kwiatków, jeszcze w powijakach

Alinko witaj jaka radość z awatara ...
Później zakwitną ,później skończą wegetację
barbara_kraj... 23:43, 12 lip 2012

Martek napisał(a)

Rozwar z tytoniem pięknie się komponuje No i ten róż rumieńców tej kompozycji dodaje
Martek 23:46, 12 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Rozwar z tytoniem pięknie się komponuje No i ten róż rumieńców tej kompozycji dodaje

To nie jest najlepsze zdjęcie tego fragmentu jednak tylko ty je Basiu zauważyłaś,a mnie się podoba chociaż "komponuję"na gorącą )))))))))))))Dziękuję za nawiedziny.
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 21:19, 13 lip 2012

Marto czarujesz tymi kolorami w swoim ogrodzie. Bardzo podziwiam Twoje umiejętności w tym zakresie, bo ja tak nie potrafię. A rosliny wszystkie jak na wystawe. Gratuluję... i całuję.
marzena 22:00, 13 lip 2012

Marta, piękna ta róża First Lady, białe tytonie i wiele kompozycji