Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Laskiem

Pod Laskiem

GorAna 10:56, 16 kwi 2015

Witaj Moniko, bardzo mi się u ciebie podoba......kiedyś daaaawno temu jeżdziłam do rodziny w okolice Lwówka....kąpałam się w Bobrze.....ale to zamierzchłe czasy
Pozdrawiam
monia 19:43, 16 kwi 2015

Biedronkowe zakupy
monia 20:55, 16 kwi 2015

agnieszka_podpora napisał(a)
Widzę że prace idą do przodu u mnie stoi wszystko bo w dopadki robię i lecę do pracy,dopiero w poniedziałek mam wolne

Zdążysz ogarnąć ja mam teraz stresa bo to jest czas kiedy mogę coś zmienić póżniej na to nie będzie czasu. I tak się dzisiaj wściekłam bo mi ślimak ostróżki wcięły pod szklarnią i w ogrodzie też jedynie oszczędziły miejsce gdzie grys wysypany. Jutro obłoże je kamieniami gorzej te co pod szklarnią. Chyba babeczka co mi nasiona sprzedawała urok rzuciła tekstem "o jak Pani chce ślimaki karmić bo nie polecam "
monia 21:24, 16 kwi 2015

GorAna napisał(a)
Witaj Moniko, bardzo mi się u ciebie podoba......kiedyś daaaawno temu jeżdziłam do rodziny w okolice Lwówka....kąpałam się w Bobrze.....ale to zamierzchłe czasy
Pozdrawiam

Ale kamyczki to jak od nas odwiedziłam, zobaczyłam pięknie jest u Ciebie ja bym wszystko w kamykach robiła... obłęd. Droga z klinca bazaltowego, murki z polnych kamieni, ścieżki, oczko wodne, warzywnik w skrzyniach wokół bazalt nie wiem czy dobrze ale coraz bardziej mi się podoba. Na rabatach z kamienia ślimaków nie ma a z kory ich jest zawsze grommm... pod lasem.
Rench 23:43, 16 kwi 2015

Trzeba było te przywrotniki rozpakować i może podlać,w B zbytnie sie nie troszczą o roślinki.
Zrób oprysk różom,u mnie napisałam wszystko. Nie ma znaczenia,czy miniaturki,czy okrywowe,czy inne,traktuj je wszystkie jednakowo.
Jeszcze o ślimakach,bo zapomniałam u mnie dopisać. Żadne domowe sposoby nie sa skuteczne. Ja stosuję te niebieskie granulki. Jakoś nie widziałam,żeby koty czy psy się nimi raczyły,jak to nieraz ktoś tam opisywał.One są za mądre,żeby się tego czepić.
A wiele roślinek uratowałam .

monia 07:55, 17 kwi 2015

Rench napisał(a)
Trzeba było te przywrotniki rozpakować i może podlać,w B zbytnie sie nie troszczą o roślinki.
Zrób oprysk różom,u mnie napisałam wszystko. Nie ma znaczenia,czy miniaturki,czy okrywowe,czy inne,traktuj je wszystkie jednakowo.
Jeszcze o ślimakach,bo zapomniałam u mnie dopisać. Żadne domowe sposoby nie sa skuteczne. Ja stosuję te niebieskie granulki. Jakoś nie widziałam,żeby koty czy psy się nimi raczyły,jak to nieraz ktoś tam opisywał.One są za mądre,żeby się tego czepić.
A wiele roślinek uratowałam .

Ja zauważyłam że gdzie żwirem wysypane to tych ślimaków nie ma. Wysypie wokół nich też kamykami i zobaczę co będzie jeżeli nie to to kupie granulki. Mam nadzieje że te 2 letnie ostróżki odbiją bo w szklarni co wysiałam to raczej wątpię one ledwo co powychodziły maleństwa a zostały same badylki
monia 07:56, 17 kwi 2015

Dzisiaj odpakuje te roslinki liliowce widziałam zieloniutkie. Dzisiaj podjadę po jakiś oprysk na róże i wszystkie spryskam dzięki
Ala106 09:32, 20 kwi 2015

No to jadę do biedronki po przywrotnik .
Cudna ta inspiracja z szałwią i przywrotnikiem.
Życzę powodzenia w walce ze ślimakami.
Pozdrawiam.
monia 11:30, 20 kwi 2015

Ala106 napisał(a)
No to jadę do biedronki po przywrotnik .
Cudna ta inspiracja z szałwią i przywrotnikiem.
Życzę powodzenia w walce ze ślimakami.
Pozdrawiam.

Renatka te przywrotniki to lipa, bardzo dużo zschniętych, nie wiem czy odbiją poczekamy zobaczymy
monia 18:51, 20 kwi 2015

Dwa dni zajęło mi koszenie trawy ale uwielbiam ten widok i zapach po robocie. Pogoda do przesadzanie nie sprzyja latam z wiadrami I podlewam Marek wyciupal mi dwie sosny zamian posadził świerki jakoś bardziej mi się to widzi