Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

07_Rene 11:40, 25 kwi 2017

Zbyszku, Ty to masz oko do rarytasów Podziwiam.
ZbigniewG 13:25, 25 kwi 2017

Kasya ciekawy jestem jak przetrzyma zimę ten wynalazek

Renata coś tam jeszcze wypatrzyłem, kilka lat temu dopadłem wreszcie świerk Brewera- widziałem te cudo w arboretum Wirty (szukałem już wcześniej)
a teraz ot tak spytałem się pani co to za "zabiedzony świerk" i jak niedrogi to zaryzykuję. Wcześniej go oczywiście obejrzałem nie miał ceny i etykiety ale oko wiadomo, pani mówi że o ile pamięta to na jesień kosztował 22zł
i tak ma metrowego Brewera , mój stary(2013) ma dopiero 0,7m i kosztował 2x więcej
oczywiście obciąłem 2dzikie przewodniki i coś na dole żeby nabrał formy

a tak wygląda ciut starszy te warkocze rosną nawet do 70cm i więcej(arboretum Wirty)
07_Rene 11:19, 26 kwi 2017

Oj, piękny okaz.
Znając twoją rękę do iglaków to Twój będzie wyglądał podobnie za kilka lat. Nie wierzyłabym, gdybym nie widziała Twojej metamorfozy świerka Inversa (chyba to był ten jeśli mnie pamięć nie myli).

Dobrze mieć takie oko i widzieć rzeczy na którzy inni nie zwracają uwagi. Ja właśnie się tego uczę
ZbigniewG 15:36, 26 kwi 2017

Renata właśnie przed chwilą na "tym" Inversie zauważyłem takie coś w ubiegłym roku była jedna teraz co najmniej dwie

prawie na samym czubeczku szkoda że po fazie czerwonej euforii robi się z tego jak na metkach od krawatów: zwis męski prosty
ZbigniewG 18:14, 26 kwi 2017

świerki serbskie : Pendula..........................................................Burns
Kasya 18:21, 26 kwi 2017

ZbigniewG napisał(a)
Kasya ciekawy jestem jak przetrzyma zimę ten wynalazek

Renata coś tam jeszcze wypatrzyłem, kilka lat temu dopadłem wreszcie świerk Brewera- widziałem te cudo w arboretum Wirty (szukałem już wcześniej)
a teraz ot tak spytałem się pani co to za "zabiedzony świerk" i jak niedrogi to zaryzykuję. Wcześniej go oczywiście obejrzałem nie miał ceny i etykiety ale oko wiadomo, pani mówi że o ile pamięta to na jesień kosztował 22zł
i tak ma metrowego Brewera , mój stary(2013) ma dopiero 0,7m i kosztował 2x więcej
oczywiście obciąłem 2dzikie przewodniki i coś na dole żeby nabrał formy

a tak wygląda ciut starszy te warkocze rosną nawet do 70cm i więcej(arboretum Wirty)

oj farciarz

tez chcialam takiego ale jeszcze sie nie natknelam w szkółce
ZbigniewG 18:32, 26 kwi 2017

Kasya kto nie ma szczęścia w ............... to ma farta w szkółkach

Katkak 19:08, 27 kwi 2017

Zbysiu zerknij do mnie proszę. Znalazłam na jałowcu jakieś takie galaretowate paskudztwo i nie wiem co to takiego i co z tym robić.
ZbigniewG 11:18, 28 kwi 2017

Kasia domyślam się co to miałem u siebie próbowałem ogarnąć ale po trzech sezonach pożegnałem jałowce i grusze bo mi je wykończyła rdza jałowcowo - gruszowa
zaczyna na jałowcach głównie sabińskich
ZbigniewG 15:35, 29 kwi 2017

niech południe nie traci nadziei idzie zmiana, rano było jeszcze masakrycznie