Danusiu, jesteś niesamowita, chwila moment i jest nowy wątek i od razu z taką ilością zdjęć.
Drewno jest chyba najczęściej używanym materiałem do produkcji skrzyń? Ktoś z Forumowiczów ma grządki w warzywniku obramowane niskimi murkami, ładnie to wygląda i można powiedzieć, że jest na zawsze, ale z pewnością dużo droższe, bo murki muszą być postawione na fundamencie, więc koszt materiałów ostro rośnie.
Z kolei płotki wiklinowe, pewnie najtańszy wariant, ale i żywot jego najkrótszy.
Czy spotkaliście się z wysypywaniem ścieżek między skrzyniami zrębkami drewnianymi? Gdzieś widziałam zdjęcia, wyglądało to ciekawie, ale u mnie często mocno wieje, więc pewnie fruwałyby te zrębki jak kora na rabatach

Pewniejszy byłby żwir.
Jak uda mi się stworzyć skrzynie (chcę podobnie jak Gosia dwie wielkie, żeby ograniczyć 'straty' powierzchni na ścieżki) to muszę ścieżki czymś wysypać, bo teraz mam błędne koło, chwila niedopatrzenia i z sąsiednich ugorów sieje się zielsko, zwłaszcza trawy a jak je pielę, to robi się piaskownica, zwłaszcza w czasie letnich upałów, bo mam bardzo słabą glebę i wiatr wywiewa piach

Cała gleba u mnie musi być albo zarośnięta przez rośliny albo czymś zakryta, na odkrytych powierzchniach ciągle sieje się zielsko od sąsiadów ze wszystkich stron