Polecam naleśniki z nadzieniem serowo -ryżowym i dodatkiem wisienek...
...wykończone jogurtem i syropem z wisienkami{słodzony stevią} , posypane amarantusem.
Bogusiu ale pyszności masz na obiad,lubie z serem ale z dodatkiem ryżu nie jadłam
Powiem ci że mnie nie bardzo naleśniki wychodzą
Czy robisz na samym mleku, gdzieś słyszałam że maślankę dodają.
Bogusiu - przyszłam zobaczyć Twoje siewy, a tu już pikówki pokazujesz.Tak wcześnie wysiałaś jeżówkę czy ona zakwitnie jeszcze w tym roku?
Odłożyłam byliny na później do wysiewu by nie męczyć się w domu.
Wczoraj pierwsze wysiałam, a myslę że aksamitki zasieję już w mnożarce nieogrzewanej, przykryje kołdrą na noc tak zrobiłam w ubiegłym roku w marcu posiałam ale zima ciągnęła się długo.Dziś mam przygotowane do wysiewu petuni i lobelii.
Znasz szałwię otwartą kwitnie niebieściutkim kolorem. kiedyś kupiłam wielką donicę podobne kwiaty, zostawiłam przez zimę i zaginęła czyli marznie. a kwiaty były ładne nie pisało jaka odmiana.
Mam teraz z wysyłkowej nasiona zrobię zdjęcie może miałaś taką. Ślę pozdrowienia.
Dodaję trochę gotowanego ryżu...dla zdrowia i dlatego nadzienie jest bardziej puszyste.Dodaję do ciasta kilka łyżek zimnej wody mineralnej i łyżkę oleju.
Wysiewam wcześnie,bo ziemia u mnie długo się nagrzewa i wegetacja zaczyna się późno.
Jeżówki jeszcze maleńkie...może któraś pokaże na co ją stać i zakwitnie w tym roku...ale liczę,że dopiero w następnym...
Szałwii otwartej nie uprawiałam,widziałam fotki...piękny,lazurowy kolor.