Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 21:08, 25 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Powojniki tanguckie z siewu...Lambton Park....są różnej wielkości...ale rosną zdrowo.

Bogusiu tylko podziwiać tanguckiego ile Ci rośnie? na drzewa będziesz puszczała? No i begonia bardzo szybko ja dopiero swoim ziemię wymieniłam bo stały w piwnicy w doniczkach i trzymam na balkonie
bogumila 22:34, 25 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Fajnie, że wstawiłaś fotki. Widzę, że do swoich muszę podpórki przygotować. Na razie ledwo co wzeszły, ale już się wyciągają, mimo że w dobrym świetle są. W końcu to powojniki.
Nie siałam dużo, ale i tak jak na mój areał za dużo. Synowa i córka do swoich ogrodów dostaną

Bogusiu, czy Ty masz już go w swoim ogrodzie, czy to dopiero pierwsze nasadzenia będą?

Wstawiłam patyczki szaszłykowe...muszę przywieźć dłuższe.Nie wiedziałam ile się uchowa...jest ich więcej...też obdaruję,już zamówione.
W ubiegłym roku kupiłam sadzonkę,ładnie przezimowała,teraz nisko przycięłam,żeby się rozkrzewiła...i czekam.
bogumila 22:38, 25 mar 2014

monteverde napisał(a)

Bogusiu tylko podziwiać tanguckiego ile Ci rośnie? na drzewa będziesz puszczała? No i begonia bardzo szybko ja dopiero swoim ziemię wymieniłam bo stały w piwnicy w doniczkach i trzymam na balkonie
Jest kilka sadzonek,nasionka szybko wykiełkowały...będzie jeden na drzewie ...i na kratce.

Begonie trzymałam w piwnicy w żwirku.Jeszcze nie wystawiałam na balkon.Jutro je obfocę.
annawu 23:09, 25 mar 2014

Bogusiu no piękny przychówek wyprodukowałaś a ja w ubiegłym roku robiłam próbę z wysiewaniem powojników, nasionka ładnie mi powschodziły i też mam teraz kilka krzaczków.
bogumila 23:12, 25 mar 2014

annawu napisał(a)
Bogusiu no piękny przychówek wyprodukowałaś a ja w ubiegłym roku robiłam próbę z wysiewaniem powojników, nasionka ładnie mi powschodziły i też mam teraz kilka krzaczków.
Nie miałam innych nasion...tylko te i wysiałam na próbę...
annawu 23:22, 25 mar 2014

Ja swoje nasionka zakupiłam na all. u Motylka305 a było ich tam z cztery rodzaje
bogumila 23:26, 25 mar 2014

annawu napisał(a)
Ja swoje nasionka zakupiłam na all. u Motylka305 a było ich tam z cztery rodzaje
Nie będę się już bawić w wysiewanie...w ub roku kupiłam 21 clematisów,2 padły...już nie będę mieć miejsca,działka nie jest z gumy...
annawu 23:44, 25 mar 2014

To rzeczywiście zaszalałaś z tymi Clematisami
bogumila 08:49, 26 mar 2014

annawu napisał(a)
To rzeczywiście zaszalałaś z tymi Clematisami
Wiesz Aniu...apetyt rośnie w miarę jedzenia...nigdy dość...
boguslawa_ma... 16:28, 26 mar 2014

Bogusia ja też pozdrawiam