Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

EPODLAS 21:37, 26 mar 2014

Bogusiu, te begonie co pokazałaś wyglądają na okazy zdrowia. Ale mus kupić, bo może jeszcze jakieś piękne odmiany znajdziesz. Begonie mają takie neonowe kolory. Widać je z daleka.
bogumila 21:40, 26 mar 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, te begonie co pokazałaś wyglądają na okazy zdrowia. Ale mus kupić, bo może jeszcze jakieś piękne odmiany znajdziesz. Begonie mają takie neonowe kolory. Widać je z daleka.
....dwa pączkują...u mnie dobrze i długo kwitną...

listki też są ozdobą...
monteverde 22:12, 26 mar 2014

U mnie jeszcze listków nie ma gratki na kolejną setuchnę
bogumila 08:05, 27 mar 2014

monteverde napisał(a)
U mnie jeszcze listków nie ma gratki na kolejną setuchnę
Aniu...tak miło spędzamy czas na O.,że nie zauważamy jak szybko upływa nam czas.Dziękuję.
Miałam dzisiaj pojechać na Z.,ale nie wiem czy się wybiorę,zimno i pochmurnie...
jotka 08:10, 27 mar 2014

U mnie też już begonie dostają listki, chociaż później od Ciebie wsadzałam bulwy do donic. Zostawiłam je teraz na balkonie, bo w domu.ciasno . Ale w razie przymrozków znów przygarnę
bogumila 08:15, 27 mar 2014

jotka napisał(a)
U mnie też już begonie dostają listki, chociaż później od Ciebie wsadzałam bulwy do donic. Zostawiłam je teraz na balkonie, bo w domu.ciasno . Ale w razie przymrozków znów przygarnę
Jolu...chociaż na nocki zabieraj do domu,one mają takie delikatne łodyżki i liście...sama woda.Zbyt późno zabrałam jesienią do domu i tez im zaszkodziło...
barbara_kraj... 11:31, 27 mar 2014

Tak, begonie są bardzo wrażliwe, ale za to jak kwitną!
madzielena 14:09, 27 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Z wysianej paczki nasion -wyszły tylko...3.
Tunbergia

Bogusiu nie miałam pojęcia, że można wyhodować władne sadzonki tanguckich powojników w warunkach domowych! Zamierzałam zamówić gotowe sadzonki, opłaca się je samodzielnie robić?
boguslawa_ma... 16:19, 27 mar 2014

Łał,ale begoni i jakie ładne,ja dziś wyniosłam wszystko na balkon ale na noc muszę schować bo w nocy zimno .Gratki na kolejną setkę
bogumila 18:36, 27 mar 2014

madzielena napisał(a)

Bogusiu nie miałam pojęcia, że można wyhodować władne sadzonki tanguckich powojników w warunkach domowych! Zamierzałam zamówić gotowe sadzonki, opłaca się je samodzielnie robić?
W ubiegłym roku kupiłam 21 sadzonek różnych powojników ,większość kwitła...nie wiem czy warto...chyba nie, jak się chce szybko.Wysiałam...bo chciałam sprawdzić jak rozmnażają się z siewu.Lubię coś wypróbować... Kupiłam sadzonki z dobrej szkółki...na tę ilość padły tylko 2 sztuki.