Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

monteverde 00:02, 16 cze 2011

przepiękna ta łososiowa, a ja swoje chyba spaskudziłam, nic z nich nie wyszło(, Bogusia popatrz sobie) http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5343369
olga_szopa 06:11, 16 cze 2011

Bogusiu widzę,że kobea się wysforowała i rośnie jak szalona ,dodajesz do niej kolorowe towarzystwo. Pięknie kwitnąco i Ciebie i bardzo podobają mi się zadarnienia pod drzewkami. To mój ideał, żeby roślinami pokryć ziemię ,ale wtedy te chwasty urządzę hihihi

grazyna_mich... 07:58, 16 cze 2011

begonie- bajeczka jak porcelanowe, idealnie dobrane dla nich towarzystwo, a Twoja kobea zasuwa, jeszcze moją przegoni
bogumila 09:02, 16 cze 2011

monteverde napisał(a)
przepiękna ta łososiowa, a ja swoje chyba spaskudziłam, nic z nich nie wyszło(, Bogusia popatrz sobie) http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5343369

Łososiowe mam dwie -w różnych odcieniach -ale masz rację,wspaniale się wybarwia,żeby tylko dobrze przechowały się bulwki przez zimę.
Popatrzyłam sobie -nie mam już miejsca na nowe rozsady i chyba powiem stop.
Listki od fiołków zaczynają puszczać korzonki,miałam podesłać gotowce -ale przyniosłam za małe osłonki -albo muszę poobrywać listki -bo takie szerokie się porobiły i nadal kwitną.Coś wykombinuję w następnym tygodniu.Ten tydzień mam bardzo zajęty.
bogumila 09:08, 16 cze 2011

olga_szopa napisał(a)
Bogusiu widzę,że kobea się wysforowała i rośnie jak szalona ,dodajesz do niej kolorowe towarzystwo. Pięknie kwitnąco i Ciebie i bardzo podobają mi się zadarnienia pod drzewkami. To mój ideał, żeby roślinami pokryć ziemię ,ale wtedy te chwasty urządzę hihihi

Chcę pod drzewami zrobić takie przenikające się zadarnienia -ale czy to się uda? Zobaczymy w następnym roku.Podsadzam w miarę możliwości i czasu.
bogumila 09:11, 16 cze 2011

grazyna_michalik napisał(a)
begonie- bajeczka jak porcelanowe, idealnie dobrane dla nich towarzystwo, a Twoja kobea zasuwa, jeszcze moją przegoni

Moja z ziarenka -Twoja ze szkółki , to na pewno jest bardziej "dowartowaściowana" - moje spotkanie z kobeą jest pierwsze i zobaczymy jak wypadnie.Wydaje mi się, że u mnie ma trochę spartańskie warunki -ale chciałam spróbować.
grazyna_mich... 10:29, 16 cze 2011

Miałam już kiedyś kobee na starej altance pięknie ją oplotła kwiatów było mnustwo takie maleńkie latarenki widok niesamowity . Żałuję że posadziłam tylko jedną dwie było by gęściej a pergola spora miejsca dość, następnym razem
monteverde 11:00, 16 cze 2011

dokupiłam jeszcze 4 z pstrokatymi listkami)
grazyna_mich... 13:58, 16 cze 2011

Bogusiu kupiłam dzisiaj Kwietnik a tam reklama z koatalogiem tulipanów http://www.dutchgardens.pl/ oszalałam, katalog już zamówiłam teraz czekam na premię
bogumila 14:32, 16 cze 2011

grazyna_michalik napisał(a)
Bogusiu kupiłam dzisiaj Kwietnik a tam reklama z koatalogiem tulipanów http://www.dutchgardens.pl/ oszalałam, katalog już zamówiłam teraz czekam na premię

Jeszcze lato przed nami -a tu nowa kolekcja tulipanów się kłania.W ubiegłym roku -nie wszystkie były takie jak na obrazku,moze teraz będzie lepiej.