Wchodzę dopiero teraz i już Danusia mnie uprzedziła -to wilczomlecz ,ale z kolcami ,taki kaktusik,jak chcesz to mogę dołożyć odnóżkę do lilii,jak będę wysyłać.
Jako fachowiec - ogrodnik muszę sprostować.
Wilczomlecz nie jest kaktusem, to inny sukulent z rodziny wilczomleczowate.
Bogusiu ucięłam bo się położyły częściowo po tych deszczach .Taki jeszcze mam pełny rumianek .Te drobne też się położyły i są dość wysokie Nie zapamiętałam nazwy ,a na trzecie włożyłam rozchodnik
Dziewczyny bukiecik śliczny! niczym marzenie panny młodej
Napisałam wcześniej ,prześliczny,ma Martusia dobry zmysł komponowania.
Tak u mnie jest jeszcze fiolet,i gdzieś chyba białą widziałam.Pozbieram nasiona to może komuś się przydadzą.
Ani Ż. wyślę rozsadę,to jeszcze u niej zakwitnie,może nie tak obficie,ale jednak jeszcze w tym roku.
Wchodzę dopiero teraz i już Danusia mnie uprzedziła -to wilczomlecz ,ale z kolcami ,taki kaktusik,jak chcesz to mogę dołożyć odnóżkę do lilii,jak będę wysyłać.
Jako fachowiec - ogrodnik muszę sprostować.
Wilczomlecz nie jest kaktusem, to inny sukulent z rodziny wilczomleczowate.
Kaktusem nie jest -ale kolce ma dosyć mocne ,trzeba uważać,bo są ukryte.
Nie wiem tylko jak to jest z krzyżowaniem kolorów, bo może na jednej roślinie zawiążą się kwiaty różnych odcieni,owady pracują intensywnie przecież.
Tak u mnie jest jeszcze fiolet,i gdzieś chyba białą widziałam.Pozbieram nasiona to może komuś się przydadzą.
Ani Ż. wyślę rozsadę,to jeszcze u niej zakwitnie,może nie tak obficie,ale jednak jeszcze w tym roku.