Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

grazyna_mich... 08:14, 02 sie 2011

Bogusiu to kolorowe w doniczce też mam łazi po całym ogrodzie , na zimę zanika a późną wiosną pojawia się w innym kącie, taka dziwna roślinka, łajza taka. Sadzonki pięknie przygotowane , widze że barwinka masz tyle, szkoda że prędzej się nie dogadałyśmy bo ja mam takiego z wielkimi kwiatami takimi na pół dłoni i jak to barwinek bardzo mi się rozłazi Ja w tym tygodniu chcę rozdzilić moją lawendę bo mi tak w "kupie" rośniei w tym roku słabo kwitła ale to chyba dopiero od jutra zacznę bo dzisiaj znowu chcę po pracy na grzybki wyskoczyć
Gardenarium 09:44, 02 sie 2011

Wielki tytoń wyrósł Bogusiu, no i ten szczawik ma niespotykaną barwę kwiatów - czerwień koralowa?

Instagram Ogrodowiska
bogumila 10:38, 02 sie 2011

grazyna_michalik napisał(a)
Bogusiu to kolorowe w doniczce też mam łazi po całym ogrodzie , na zimę zanika a późną wiosną pojawia się w innym kącie, taka dziwna roślinka, łajza taka. Sadzonki pięknie przygotowane , widze że barwinka masz tyle, szkoda że prędzej się nie dogadałyśmy bo ja mam takiego z wielkimi kwiatami takimi na pół dłoni i jak to barwinek bardzo mi się rozłazi Ja w tym tygodniu chcę rozdzilić moją lawendę bo mi tak w "kupie" rośniei w tym roku słabo kwitła ale to chyba dopiero od jutra zacznę bo dzisiaj znowu chcę po pracy na grzybki wyskoczyć

Tą "łajzę" wsadziłam do donic ,zauważyłam,że ma kłącza -jak perz- ale chyba ładnie mi wypełni puste mniejsca.Podobały mi się jej przebarwiające się listeczki-oczywiście ,będzie w ryzach.
Lawendę posadziłam już na miejsce stałe -ale miałam swoje sadzonki z wiosennego wysiewu,więc jeszcze nie kwitnie;starszą po kwitnieniu przycięłam i wypuszcza nowe pączki.
bogumila 10:39, 02 sie 2011

gardenarium napisał(a)
Wielki tytoń wyrósł Bogusiu, no i ten szczawik ma niespotykaną barwę kwiatów - czerwień koralowa?

tak Danusiu,szczawik jest koralowy.
bogumila 10:40, 02 sie 2011

ell napisał(a)
Bogusiu, a te niebieskie kwiatuszki z tyłu to co to za roślinka ?

Za szczawikiem jest Commelina.
monteverde 10:40, 02 sie 2011

Bogusiu ,nie "kracz" z tą jesienią, bo wykraczesz jeszcze nie teraz
bogumila 10:52, 02 sie 2011

monteverde napisał(a)
Bogusiu ,nie "kracz" z tą jesienią, bo wykraczesz jeszcze nie teraz

To nie ja.....zauważłam tylko przebarwiający się winobluszcz....
Martek 12:58, 02 sie 2011

Joanka napisał(a)
Bożesz..... oby nie

Joanka ,lizak w dłoń i rozkaż jej zawrócić ! ))
Martek 13:01, 02 sie 2011

Tajemniczo i ciekawie się spaceruje Bogusiu u ciebie ...Masz unikatyProwadzisz nas po zakamarkach swojego świata z taką pasją ,że zaraża
Martek 13:04, 02 sie 2011

bogumila_bienko napisał(a)
Taki sobie mały widoczek...

Bogusia to drzewko to chyba masz z tego co i ja kulkę wydziergałam ...???To co to jest za materiał wiesz może ???