Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

annawu 22:42, 15 mar 2012

Bogusiu widzę, że i u Ciebie wiosna na całego, sadzonki już masz dorodne a z dzwonki niech Ci pięknie wschodzą.)
bogumila 08:53, 16 mar 2012

annawu napisał(a)
Bogusiu widzę, że i u Ciebie wiosna na całego, sadzonki już masz dorodne a z dzwonki niech Ci pięknie wschodzą.)
bogumila 09:26, 16 mar 2012

bogumila 13:50, 16 mar 2012

Oderwane łuski od zakupionych lilii wsadziłam do osobnej doniczki i .....wychodzą małe cebulki,ciekawe kiedy się doczekam kwiatów? Za 3 czy cztery lata?
bogumila 14:01, 16 mar 2012

Martek 16:20, 16 mar 2012

No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???
Martek 16:22, 16 mar 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))
bogumila 16:33, 16 mar 2012

Martek napisał(a)
No właśnie Aniu trzeba wcześnie wysiewać dzwony chyba bo wtedy będą tłem dla innych kwiatów w sierpniu to dość późno na ścianę
Lilie łatwo się tworzą ,ale pewnie się poczeka 3 ,4 lata Nie wiem na pewno
Tak w wolnej chwili Bogusia jak potoczyła się historia lilii w butelkach .Chodzi mi o to czy wykopałaś je i znowu wkopiesz ,czy jak ...???

Wykopałam i ponownie zakopałam ale w większe,utworzyło się bardzo dużo poplątanych korzeni,ale dzięki temu moje lilie "nie robiły za śniadanko".
Te łuski odsadzę gdzieś na boku -tak w ramach eksperymentu -jak tak bardzo chcą rosnąć to żal im zabraniać
Dzwony irlandzkie będą u mnie gościć po raz pierwszy -wcześniej widziałam je jako kwiaty cięte - w kwiaciarniach..
bogumila 16:34, 16 mar 2012

Martek napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))

Jest podobny do moich ubiegłorocznych petunii.
an_tre 21:10, 16 mar 2012

Martek napisał(a)
Marta, ja nie pisałam, że są dopiero w sierpniu, dla przykładu dałam taki zestaw zdjęć, dzwonki zdobią już rabaty w lipcu, tylko mają mniejsze kielichy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies