Bogusiu a miałaś ten rozsadnik przez zimę nakryty, bo tak ładnie już się zieleni, u mnie zielonego nie dojrzy.
U mnie jest mnóstwo bukowych liści,jeszcze z nimi walczę,moja zacieniona jest otoczona olbrzymimi bukami.Rozsadnik oczyściłam,żeby roślinki nie zagniły.
Pod tymi liśćmi cieplutko miały. Dobrze, że je usunęłaś, bo wyciągnęły by się bardzo. Są dużo wyższe niż u mnie.
A rozsadnik IMPONUJĄCY!!!
Nie przeszkadza,nawet jest dekoracyjny i budzi zaciekawienie....
Tę wierzbę sachalińską, ze staśmionymi pędami ukorzeniałam już dwa razy i za każdym razem nic mi z tego nie wyszło, mimo że to wierzba i bardzo się rozrasta.
A szkółkę masz bardzo fajną. Z tego co masz, pewnie kilka rabat możnaby zaaranżować.
Są już jakieś plany w tym przedmiocie?
No to masz co grabić dzięki tym bukom. Czy te liscie wykorzystujesz na kompostownik?
Te w żłobku, w przedszkolu i pierwszaki wymagaja od Ciebie duzo pracy, ale wiem, że lubisz
Kompostuję,dzięki nim mam delikatną strukturę kompostu,taką lekką,przesypuję wapnem i preparatem do kompostowania.
I jak długo czekasz na kompost?
Kompost używam za dwa lata,mam dwie komory obok siebie i wiosną wybieram dojrzały a następny czeka na swoją kolej.
Tę wierzbę sachalińską, ze staśmionymi pędami ukorzeniałam już dwa razy i za każdym razem nic mi z tego nie wyszło, mimo że to wierzba i bardzo się rozrasta.
A szkółkę masz bardzo fajną. Z tego co masz, pewnie kilka rabat możnaby zaaranżować.
Dziękuję za oznaczenie wierzby,chyba się przyjęła bo coś tam wypuszcza,wierzchołek lekko zasechł.
Mam sporo miejsc do zagęszczenia i dlatego tak mnożę i wysiewam.