W ubiegłym roku zauważyłam,że pięknie zadomowiły się posadzone narcyzy...tulipany potrzebują więcej słońca....narcyzy kwitły zdecydowanie dłużej. Miałam kilka odmian i jesienią zdecydowałam się na dosadzenie cebul. Nie wiem jak się sprawdzą,to nowe odmiany... Nie mam niestety ...tych najbardziej pachnących,pojedyńczych starych odmian,które rosły w ogródku mojej babci... Podobają mi się te dwukolorowe,pełne,ale są ciężkie i trzeba o nie bardzo dbać,gdyż się często wyłamują. W sumie posadziłam 8 nowych odmian...a tulipany sobie odpuściłam...nic na siłę...
Bogusia u mnie większość cebulowych (wszystkich gatunków) padła po ostatniej zimie, może w tym roku coś odbije z pozostałych cebul
a te prezentują się bardzo pięknie
U mnie się uchowały jakieś starocie, ale posadzone są w kępie z innymi.....trudno oddzielić. I kwitną jako ostatnie.
Bogusiu zachwyciły mnie te białe narcyze-są piękne,ja właśnie szukam tych starodawnych,ciężko jest je u nas kupić,a pamiętam ich piękny zapach.
Ale ptaszków ślicznych nałapałaś,a mewy z kaczkami konwersują-chyba się przyjażnią