Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 17:14, 04 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, zazdroszczę miejsca gdzie można by te doniczki z zasiewami trzymać. Wprost do gruntu prawie wszystko muszę siać
...mam taki duży stojaczek,sporo doniczek wchodzi...
EPODLAS 17:17, 04 mar 2013

A ja o trawie cytrynowej czytałam i słyszałam w tv Kuchnia. Podobno można ją kupić w supermarketach. Ale jej w kuchni nie używałam. Ostatnio na topie u mnie jest imbir, dodaje go do herbaty, bardzo mi taka herbatka smakuje.
bogumila 17:26, 04 mar 2013

EPODLAS napisał(a)
A ja o trawie cytrynowej czytałam i słyszałam w tv Kuchnia. Podobno można ją kupić w supermarketach. Ale jej w kuchni nie używałam. Ostatnio na topie u mnie jest imbir, dodaje go do herbaty, bardzo mi taka herbatka smakuje.
Trawę cytrynową sieję po raz pierwszy...wcześniej kupowałam ... a imbir uwielbiam,szczególnie świeży,nie tylko na gorąco,można zrobić wywar i dodawać do wody mineralnej...niezastąpiony przy bólach stawów i nie tylko....
barbara_kraj... 18:08, 04 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...mam taki duży stojaczek,sporo doniczek wchodzi...

Na stojaczek też miejsce trzeba mieć
bogumila 18:29, 04 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Na stojaczek też miejsce trzeba mieć
...masz rację,trzeba je mieć...
Justyna 19:59, 04 mar 2013

Bogusiu,
przychodze do Ciebie na korepetycje. Zobaczyłam u Ciebie bardzo ładne sadzonki tunbergii.
W tym sezonie, postanowiłam ją wysiać, zamiast kupować jak co roku. Efekty jednak są mizerne. z 30 wysianych nasion, wzeszło 6
Napisz mi proszę jak zajmujesz się swoimi (stratyfikacja nasion, podłoże, wilgotność i inne szczegóły, które uznasz za istotne) na obsadzenie altanki potrzebuje 12 szt, także brakuje mi jeszcze8 Nasiona jeszcze mam, planuję dosiać.
Pozdrawiam
adom1206 20:09, 04 mar 2013

Boguniu ja jeszcze nie zaczęłam wysiewać a u ciebie proszę już powschodziłoTylko śniegu nie zazdroszczę
bogumila 21:09, 04 mar 2013

Justyna napisał(a)
Bogusiu,
przychodze do Ciebie na korepetycje. Zobaczyłam u Ciebie bardzo ładne sadzonki tunbergii.
W tym sezonie, postanowiłam ją wysiać, zamiast kupować jak co roku. Efekty jednak są mizerne. z 30 wysianych nasion, wzeszło 6
Napisz mi proszę jak zajmujesz się swoimi (stratyfikacja nasion, podłoże, wilgotność i inne szczegóły, które uznasz za istotne) na obsadzenie altanki potrzebuje 12 szt, także brakuje mi jeszcze8 Nasiona jeszcze mam, planuję dosiać.
Pozdrawiam
Wysiałam 9 nasionek,wzeszło 6...więcej nie potrzebuję...Nasionka ,po wysiewie przykrywam folią i trzymam na parapecie .Gdy mają właściwe listki to pikuję.Nasionka wysiałam swoje,podlewam niezbyt obficie,po 3 tyg od pikowania zasilam florowitem.Z kupionymi nasionkami bywa różnie...czasami wschodzą słabo.Pozdrawiam i życzę udanych wschodów.
bogumila 21:11, 04 mar 2013

adom1206 napisał(a)
Boguniu ja jeszcze nie zaczęłam wysiewać a u ciebie proszę już powschodziłoTylko śniegu nie zazdroszczę
Dlatego sieję,u mnie późna wiosna i długo czekam na te siane w gruncie.Pozdrawiam.
Marta7 21:32, 04 mar 2013

Bogusiu dzięki