Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

boguslawa_ma... 20:39, 14 mar 2013

Boguia ja już nieraz zostałam w markietach oszukana a idę i kupuje
tydzień temu kupiłam hostie zieloną brzegi żółte wyszły 3 listki całe zielone a gdzie te żółte brzegi i zaś zostalam oszukana no ale trudno się mówi.
Bogusiu jeszcze w sprawie pomidorów czy jak wysadzisz je na działce to ci nie chorują, opryskujesz je czymś. pozdrawiam
boguslawa_ma... 20:40, 14 mar 2013

przepraszam za ten błąd nie sprawdziłam
Marta7 20:45, 14 mar 2013

Bogusiu,widziałam gdzieś,u kogoś porcelankę-jest śliczna,Ty masz swoje nasiona czy kupiłaś ?
Czy łatwa jest w uprawie ?
bogumila 20:48, 14 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Boguia ja już nieraz zostałam w markietach oszukana a idę i kupuje
tydzień temu kupiłam hostie zieloną brzegi żółte wyszły 3 listki całe zielone a gdzie te żółte brzegi i zaś zostalam oszukana no ale trudno się mówi.
Bogusiu jeszcze w sprawie pomidorów czy jak wysadzisz je na działce to ci nie chorują, opryskujesz je czymś. pozdrawiam
...też miałam wpadki z hostami...kupiłam z listkami bardzo jasnymi a od dwóch lat wychodzą ciemno zielone.

Opryskuję rozcieńczonym mlekiem{pomysł Ani Monte} i podlewam gnojowica z pokrzywy {późnym wieczorem,bo zapach nieciekawy}.Pomidory miałam w ubiegłym roku wysoko,pod rynną, na starych pniach od śliwy,miały dużo słońca,ładnie się zwieszały i nie chorowały.W tym roku chcę to powtórzyć,przygotowałam jesienią duże misy do donic.
bogumila 20:52, 14 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Bogusiu,widziałam gdzieś,u kogoś porcelankę-jest śliczna,Ty masz swoje nasiona czy kupiłaś ?
Czy łatwa jest w uprawie ?
Porcelankę miała Ania Monte,ładnie się pokłada,nasionka kupiłam -2 rodzaje.Wysiałam tylko na próbę,chciałam zobaczyć jak kiełkuje,będę siać do gruntu.
Marta7 21:00, 14 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Porcelankę miała Ania Monte,ładnie się pokłada,nasionka kupiłam -2 rodzaje.Wysiałam tylko na próbę,chciałam zobaczyć jak kiełkuje,będę siać do gruntu.

Ja widzialam porcelankę taką białą,z granatowymi kropkami-ta mi się najbardziej podobała,a ona jest jednoroczna,czy to bylina? Gdzie kupilaś nasiona ?
bogumila 21:04, 14 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Ja widzialam porcelankę taką białą,z granatowymi kropkami-ta mi się najbardziej podobała,a ona jest jednoroczna,czy to bylina? Gdzie kupilaś nasiona ?
Taką właśnie kupiłam i jasnoniebieską,ale jak byłam teraz to już nie było.Kupiłam w sklepie ogrodniczym,w marketach jej nie widziałam,to roślina jednoroczna.
bogumila 21:15, 14 mar 2013

Nie wiem jak rośnie ten szarłat,podobają mi się jego listki,lubię ro śiny o takich przebarwionych liściach.
anula_wn 21:16, 14 mar 2013

Anula,stęskniłam się...też często podglądam..po cichu...pomidorków mam 4 rodzaje ,wypikowałam po 6 sztuk,.gdzie ja to powsadzam???

Bogusiu, ja mam tylko koktajlowe co i tak wydaje mi się niezłym wyzwaniem! ogród warzywny (bardziej ziołowy) w skrzynaich mieć będę .... dobre i to - o ile się uda
boguslawa_ma... 21:20, 14 mar 2013

Nie wiem jak rośnie ten szarłat,podobają mi się jego listki,lubię ro śiny o takich przebarwionych liściach.

ja też kupiłam ten szarłat ale jeszcze nie wysiałam a u ciebie chyba już pokielkował