Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

jotka 23:13, 15 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...też miałam wpadki z hostami...kupiłam z listkami bardzo jasnymi a od dwóch lat wychodzą ciemno zielone.

Opryskuję rozcieńczonym mlekiem{pomysł Ani Monte} i podlewam gnojowica z pokrzywy {późnym wieczorem,bo zapach nieciekawy}.Pomidory miałam w ubiegłym roku wysoko,pod rynną, na starych pniach od śliwy,miały dużo słońca,ładnie się zwieszały i nie chorowały.W tym roku chcę to powtórzyć,przygotowałam jesienią duże misy do donic.

A ja w temacie host. Przy okazji zakupu nasion fasoli tycznej, oglądałam kłącza host. Pytałam o te jasne - niestety nie było, ale sprzedawczyni powiedziała mi, ze klienci przychodzą z uwagami, że te jasne po 2 latach traca swoje właściwości i są całe zielone Może trzeba im zapewnić jakieś specjalne warunki ?
monteverde 23:39, 15 mar 2013

Bogusiu szarłat wysiejesz w kwietniu do gruntu a tu popatrz jak rośnie 60-80 cm, http://allegro.pl/szarlat-trojbarwny-mix-kolorow-cudowny-i2983907783.html niżej zdjęcia
malgocha1960 13:05, 16 mar 2013

Bogusiu,ja szwoje szarłaty i te niskie i wysoki zwisły też sieje do gruntu,nie ma problemu,zeby nie wyszedł.
Malwy pełne są w kapersach w biedronce,ale kupione w ubiegłym roku nie zakwitły mi,mimo to kupiłam wczoraj kolejne 3 kolory.
bogumila 15:32, 16 mar 2013

Anabell napisał(a)
Bogusiu! bardzo cenne są podpowiedzi jak sadzisz lilie, kiedyś czytałam u Ciebie, i teraz odświeżone. Dziękuję
bogumila 15:34, 16 mar 2013

Ewa4 napisał(a)
Dzięki Bogusiu i znowu coś nowego się dowiedziałam pomysł dobry bo kupowałam koszyki to teraz za koszyk 2 tuliany więcej i do butli spokojnej nocki
litrowe do tulipanów i narcyzków...do lilii za małe,muszą być 3l
bogumila 15:36, 16 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Zawsze się czegoś u Ciebie naucze dobry pomysł pozdrawiam
...mam na zacienionej sporo "niechcianych".wyjadają na potęgę...m mówi że to ja jestem intruzem a oni na swoim...obok przecież jest las.
bogumila 15:41, 16 mar 2013

jotka napisał(a)

A ja w temacie host. Przy okazji zakupu nasion fasoli tycznej, oglądałam kłącza host. Pytałam o te jasne - niestety nie było, ale sprzedawczyni powiedziała mi, ze klienci przychodzą z uwagami, że te jasne po 2 latach traca swoje właściwości i są całe zielone Może trzeba im zapewnić jakieś specjalne warunki ?
Jasne były piękne w pierwszym roku...w następnym zzieleniały i już nie powtórzyły koloru a mam je w cieniu..Czytałam,że są sztucznie wybarwiane...ile w tym prawdy?Fakt,jest taki,że kupiłam kremowe a mam białe...najzwyklejsze.
bogumila 15:43, 16 mar 2013

monteverde napisał(a)
Bogusiu szarłat wysiejesz w kwietniu do gruntu a tu popatrz jak rośnie 60-80 cm, http://allegro.pl/szarlat-trojbarwny-mix-kolorow-cudowny-i2983907783.html niżej zdjęcia
Wiem,że rośnie wysoko,ale takie rośliny też potrzebuję...wcześniej miałam te wijące korkociągi.
bogumila 15:46, 16 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Bogusiu,ja szwoje szarłaty i te niskie i wysoki zwisły też sieje do gruntu,nie ma problemu,zeby nie wyszedł.
Malwy pełne są w kapersach w biedronce,ale kupione w ubiegłym roku nie zakwitły mi,mimo to kupiłam wczoraj kolejne 3 kolory.
Moja kupiona w ubiegłym roku wyrosła na olbrzymkę...miała ponad 2 m.,i zakwitła,nawet były boczne odrosty,musiałam dać jej patyk.Jednak to co w kapersie nie zawsze pokrywa się z rzeczywistością...tak było u mnie.
an_tre 16:00, 16 mar 2013

Bogusiu najlepsze życzenia od nas dla Twojego Z

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies