Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Mala_Mi 16:01, 16 mar 2013

Poczytałam, pozdrawiam
bogumila 16:04, 16 mar 2013

an_tre napisał(a)
Bogusiu najlepsze życzenia od nas dla Twojego Z

Dziękujemy...
Anabell 16:33, 16 mar 2013

Bogusiu !
zgadza sie co do Hosty muszą być czymś traktowane ,pierwsze wychodzą białe potem zielenieją i w następnym roku nie zawsze wybarwią na biało. Wiosną powinny być białe później zielenieją.
Niezawodne są Patriot cały czas w jednym kolorze. Mam dwa rodzaje, kremowo/zielone a drugie wiecej bieli nie kremowe. Porównać można jak stoją obok siebie. i nie mogę dojść może to inna odmiana.
w tym roku już oznaczę.
bogumila 16:44, 16 mar 2013

Anabell napisał(a)
Bogusiu !
zgadza sie co do Hosty muszą być czymś traktowane ,pierwsze wychodzą białe potem zielenieją i w następnym roku nie zawsze wybarwią na biało. Wiosną powinny być białe później zielenieją.
Niezawodne są Patriot cały czas w jednym kolorze. Mam dwa rodzaje, kremowo/zielone a drugie wiecej bieli nie kremowe. Porównać można jak stoją obok siebie. i nie mogę dojść może to inna odmiana.
w tym roku już oznaczę.
no to zgadzamy się...sprzedający udziela nam mylnych informacji....host mam już sporo,różne odmiany...ale jeszcze małe kępki...a Patriota nie udało mi się dostać,podobają mi się miniaturki,dobrze i zdrowo mi rosną.
vita 17:11, 16 mar 2013

Witaj Bogusiu Moje niecałe sto stron, to nie twoje osiemset! Wspominam o tym, bo nie dam rady wszystkiego sumiennie przeczytać. Natomiast idea cienistego ogrodu bardzo mi odpowiada, wiele roślin, które mnie ostatnio zafascynowały to właśnie rośliny cieniste. Hosty miniaturki mogą pełnić funkcję zadarnianiaczy, mam ich kilka, ale z nazwami host to u mnie krucho. Pozdrawiam serdecznie
bogumila 18:08, 16 mar 2013

vita napisał(a)
Witaj Bogusiu Moje niecałe sto stron, to nie twoje osiemset! Wspominam o tym, bo nie dam rady wszystkiego sumiennie przeczytać. Natomiast idea cienistego ogrodu bardzo mi odpowiada, wiele roślin, które mnie ostatnio zafascynowały to właśnie rośliny cieniste. Hosty miniaturki mogą pełnić funkcję zadarnianiaczy, mam ich kilka, ale z nazwami host to u mnie krucho. Pozdrawiam serdecznie
...właśnie taką rolę mają spełniać,zależy mi na zadarnieniu nowo utworzonej rabatki,na której posadziłam szpalerek Limek z własnych odkładów...sadziłam wiosną i dwie zakwitły...jaka była radość...pozdrawiam.
marzena 18:15, 16 mar 2013

Bogusiu, no pracowita dziewczyna z Ciebie tyle masz posianych roslin i juz sadzonki
ja mam dopiero zamiar się zabrać trochę za to...
bogumila 18:23, 16 mar 2013

marzena napisał(a)
Bogusiu, no pracowita dziewczyna z Ciebie tyle masz posianych roslin i juz sadzonki
ja mam dopiero zamiar się zabrać trochę za to...
...miło,że mnie doceniasz...pozdrawiam.
bogumila 19:57, 16 mar 2013

...przed dwoma tygodniami kupiłam w Carrefour róże...10 sztuk,w tym 1 pnącą...po 3,99.Teraz cena jest już wyższa... ...zaczęły wypuszczać i wsadziłam do donic...większość miała już dużo białych,niteczkowatych korzonków.
monteverde 20:10, 16 mar 2013

Bogusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia przekaż Z, a na tę okoliczność wypijcie szampana zagryzając truskaweczkami

a jakie nazwy maja te róże i jakie kolory?