Asiu, wiesz jak tak jest, jak pojedzie się jeden raz to kusi następny i następny....
mało mam dziś czasu bo jutro na ślub wybieram się.
Z urzędu przyjeżdża ( ksiądz) w ogrodzie udziela ślubu i weselisko też na dechach, oby pogoda dopisała.
pojechałam jeszcze po Artemisie.
Rozchodnik miałam brać inny nie było to wybrałam Black Beauty podobał mi się kwiat.
i 2 szt niskiego Dazzlebery
Astry niskie Mittelmer 2 szt ciemne fioletowe
Herbstgruss von Bresserhoh róż
ale widziałam floks bardzo, b. ciemna fuksja o nazwie Kwehenfurst, nie jest w sprzedaży, to do sadzonkowania mają. musze ja mieć w następnym roku.
Spieszyło mi się do lekarza i nie mogłam więcej chodzić, poza tym upał to też uciekać się chce.
to niski Dazzyeberry na zdjęci nie ciekawy kolor wyszedł.
Kwiat Black Beauty jest różowo/czerwony intensywny
drugie zdjęcie
Thunderhead wcześniej zakupiony.
Podstawiłam doniczke nową z rozchodnikiem Black Berry po lewej pod jeżówkę Delicus Candy, przy rozchodniku Thunderhead po prawej
Astry ładne rozkrzewione.
artemisie następne 6 szt
w wątku o berberysach podana nowa odmiana berberys Orange Ice i ja z własnego siewu otrzymałam podobne odmiany, oto
Rozplenica Hameln Gold od Asi, podzieliłam bryłę na dwie, oto jedna z nich rośnie w ścisku.
Ten Black Beauty piękny. Chyba jednak muszę do tej szkółki zajrzeć
Fajne zakupy Haniu ale lepiej tam zakpy robić jak jest chłodniej. Tam upał wyjątkowo daje się we znaki.
Podobał mi się u nich niski miskant ale nie pamiętam odmiany. Jak byłam ostatnio to miał już kwiatostany ale niestety nie o kupienia. Rósł na tej rabacie pokazowej po lewej stronie. Będę na niego polowała