Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

JoannA 22:32, 23 cze 2013

Twoje horti piękne i takie dorodne. Naparstnice, piwonie oczarowałymnie swoim pięknem.
Dzięki za zdjęcie, teraz bez obawy będę nawoziłahorti tak jak napisałaś.
pozdrawiam, chyba nie zasne od tego widoku
Anabell 22:35, 23 cze 2013

Drugiego takiego buka połamał mi pracownik przy ścinaniu bzu. kupione na podsadzenie łuku.

Co to za roślinka ? dostałam i myślałam że czyściec.

Werbenę dostałam od Joanny, ma pierwsze pączki, jeszcze nigdy nie widziałam jak kwitnie.
JoannA 22:54, 23 cze 2013

Co to za roślinka ? dostałam i myślałam że czyściec.

Werbenę dostałam od Joanny, ma pierwsze pączki, jeszcze nigdy nie widziałam jak kwitnie.

Haniu, moim zdaniem to firletka kwiecista.
Swoja werbenę uszczykiwałam żeby sie rozkrzewiła i nie ma jeszcze pąków
Anabell 23:08, 23 cze 2013

Joasiu - moja tez uszczykiwana na trzecim międzywęźlu, moja jeszcze długo stała pod ochroną i dlatego. Mam jeszcze firletki kwieciste siewki od innej koleżanki 3 szt i nie kwitną porównam potem ale widziałam u niej w ubiegłym roku i wydaje mi się że inna była.
JoannA 23:16, 23 cze 2013

wieńcowa, poszarpana
firletek mnóstwo, mogłam sie pomylić, jedno jest pewne, to firletka i najważniejsze że piękny z niej kwiatek

Marta7 23:16, 23 cze 2013

Anabel Twoje zdjęcia zapierają dech w piersiach-no coś cudownego-i hortensje i naparstnice są cuuuuudowne!
Pozdrawiam-jeszcze nie mogę ochłonąć po tych widokach!
janina_zawada 06:46, 24 cze 2013

Ja ją nazywam firletką siwą pięknie kwitnie i pięknie się rozsiewa ,, Ale śliczne hortensje , moje różowe w tym roku nie maja pąków , chyba też je przesadzę do donicy i na zimę do piwnicy .. Może wtedy będą kwitły .. Moje naparstnice też przekwitają ,muszę ściąć im kwiatostany to jeszcze odbiją mniejsze kwiaty ale zakwitną ponownie ..
KasiaBawaria 08:09, 24 cze 2013

Pieknie u ciebie.Zostawie jedna ze swoich piwoni.
I bede nadal podziwiac twoje hortensje,bo moje jeszcze pakow nie otworzyly.Ehh ten chlodny klimat tutaj.

Loosiuu 10:02, 24 cze 2013

Ale ty masz tych hortensji!! I jakie wielkie! Ja również mam Patriot i Francee w donicach przed domem, ale chyba pójdą do gruntu, bo już za duże w porównaniu z donicami.
Anabell 11:44, 24 cze 2013

Marto - dziękuję, a ja mam dużo jeszcze do życzenia za szybko łapią kolor to już małe wytworzą kwiaty. to coś z nawożeniem nie dopasowane, jak jest mniej związanych kwiatów to są większe ogromniaste, powinny dorastać powiększać się główki a nie łapać kolor, a tu właśnie kolor wychodzi to będą mniejsze. Cały czas się uczę.

Janino - rozpoznam firletkę jak zakwitnie mi ta z nasion. Od koleż. co dostałam ją ona nic nie wie jakie to nazwy. z naparstnic mam pozbierać nasionka.