Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

popcorn 11:48, 24 cze 2013

Hania, bosko!! To się okazuje że mi się firletka jakaś pojawiła, a myślałam że to czyściec...
Kindzia 11:55, 24 cze 2013

Dziękuję za namiar na pergolę Myślę, że zdecyduję się raczej na drewnianą, bardziej mi stylem pasuje i połowę tańsza...Taka, która by mnie interesowała kosztuje prawie 700 zł, drewniana 351 zł. Ale za namiar dziękuję
I jeżeli masz ochotę, to odwiedź mnie w nowym wątku, tamten, w projektowaniu już zamknęłam
popcorn 11:56, 24 cze 2013

Haniu, piwonie cudne. A ta ilość hortensji w donicach! Chylę czoła, ja się poddałam z tymi ogrodowymi. Miałam, co roku mi marzły do gruntu, mimo okrywania. Wykopałam, brałam do garażu w donicach zimowałam - zmarzły w maju. Zdenerwowałam się, wsadziłam byle gdzie do gruntu, nie okryłam, jedna ma pierwszy raz 1 kwiatek

buziaki
JoannA 11:56, 24 cze 2013

To ja sie piszę na nasionka napastnicy
Twoja ostnica nie wygląda źle, a werbena wyjątkowo dorodna, w dużej grupie ładnie się prezentuje. Będzie śliczny łan kwiatów.
Szukam ławeczki na placyk żwirowy.
Czy na targu w L-owie w czwartki mają jakiś wybór roślin? wybieram się bo teraz na urlopie więcej czasu.
pozdrawiam, miłego dnia
Anabell 12:03, 24 cze 2013

KasiaBawaria napisał(a)
Pieknie u ciebie.Zostawie jedna ze swoich piwoni.
I bede nadal podziwiac twoje hortensje,bo moje jeszcze pakow nie otworzyly.Ehh ten chlodny klimat tutaj.

Kasiu- taki kolor peonii potrzebuję i nie wiem jakie to odmiany szukać, zakładam w nowej rabacie kącik i tylko ten kolor.musi być mam inne dużo ciemniejsze bez nazwy.
a zestaw Twojego awatarka i tej peoni cuuudooo!

Czym masz podparte kwiaty? tak ładnie się trzymają. moje białe w tym roku zniszczył deszcz.
KasiaBawaria 12:10, 24 cze 2013

To jeszcze inna
Nie wiem niestety co to za odmiana.Rosla juz tutaj,zmizierniala w momencie kupna domu.W tym roku sa ogromne-tak wielkich krzakow jeszcze nie widzialam.Maja ok 120cm!

Sa podparte zwyklymi polokraglymi,metoalowymi podporkami.Dziwie sie ze tak wygladaja,bo przezyly wichury (zerwalo np dach i polamalo domek drewniany w ogrodku) i wielka ulewe.
Tess 12:42, 24 cze 2013

No tak, dziewczyny uszczykiwały werbenę i nic nie powiedziały Ja, gapa, nie uszczykiwałam. Tak jak nie uszczykiwałam przetacznika - więc już kwitnie, ale rzadki straszliwie i wyyyyyysooooooooki
Nic to, w przyszłym roku się poprawię
Piwonie cudne.
Anabell 12:44, 24 cze 2013

popcarol napisał(a)
Hania, bosko!! To się okazuje że mi się firletka jakaś pojawiła, a myślałam że to czyściec...

Zupełnie jak ja myślałam że Czyściec. ja nie bawiłąm sie tak z roślinkami jak w tym roku.
Anabell 12:46, 24 cze 2013

Tess napisał(a)
No tak, dziewczyny uszczykiwały werbenę i nic nie powiedziały Ja, gapa, nie uszczykiwałam. Tak jak nie uszczykiwałam przetacznika - więc już kwitnie, ale rzadki straszliwie i wyyyyyysooooooooki
Nic to, w przyszłym roku się poprawię
Piwonie cudne.

Tess- to teraz dowiedziałam się od Ciebie że przetacznik trzeba uszczykiwać , i też chudy , a myslałam że rośnie ciut w cienistym dlatego taki. To ja też gapa.
popcorn 12:52, 24 cze 2013

yyy nie wiedziałam że przetacznik się uszczykuje! no proszę, każdy? mam zwykły i grzebieniasty?

boskie peonie, Kasiu!

pozdrawiam