Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

boguslawa_ma... 22:27, 29 maj 2014

Basiu jak dziś kopałam ci roślinki ,to u mnie masa ślimaków,zjadły mi wszystkie aksamitki i kosmos
czarny,ale to co zobaczyłam dziś to przechodzi ludzkie pojęcie szły po murku od sąsiadki do mnie ,bo u niej samo zielsko .Zakupy w Bylinowym udane,bardzo mili ludzie
monteverde 22:28, 29 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Te iryski sa śliczne ale kapryśne , kwitną kiedy chcą , czasem kilka lat wcale nie kwitną i bardzo lubia je te czarne wielkie mszyce . Kilka razy je wyrzucałam z ogrodu ale znów mam jedną kępkę z jednym kwiatkiem. Pozdrawiam.

No właśnie w tym roku też miałam na nich te czarne paskudztwa i jeszcze nie kwitły a w tamtym roku tylko 2 kwiatki miałam a jest cała kępka
barbara_kraj... 22:49, 29 maj 2014

monteverde napisał(a)

No właśnie w tym roku też miałam na nich te czarne paskudztwa i jeszcze nie kwitły a w tamtym roku tylko 2 kwiatki miałam a jest cała kępka

Myślę, że one potrzebują sporo wilgoci, bo to przecież syberyjskie. A że u mnie rosną w byle jakiej, to kapryszą
barbara_kraj... 22:52, 29 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu jak dziś kopałam ci roślinki ,to u mnie masa ślimaków,zjadły mi wszystkie aksamitki i kosmos
czarny,ale to co zobaczyłam dziś to przechodzi ludzkie pojęcie szły po murku od sąsiadki do mnie ,bo u niej samo zielsko .Zakupy w Bylinowym udane,bardzo mili ludzie

A te ślimaki to pomrowy, czy w skorupach?
Mnie zżerały floksy wiechowate, rozsypałam wokół igliwie świerkowe. Nie za dużo, aby ziemi nie zakwaszać. Ale zapora jest
viva 00:14, 30 maj 2014

Basiu, bardzo przypadły mi do gustu białe goździczki i białe iryski, czy to syberyjskie?

Narobiłaś smaku biszkopcikiem, u mnie jutro będzie z jagodą kamczacką
barbara_kraj... 00:31, 30 maj 2014

viva napisał(a)
Basiu, bardzo przypadły mi do gustu białe goździczki i białe iryski, czy to syberyjskie?

Narobiłaś smaku biszkopcikiem, u mnie jutro będzie z jagodą kamczacką

Wyjątkowym sentymentem te goździki darzę, w ogródku Babci rosły całe ich szpalery. Zapach nieziemski roztaczają
Tak, to irysy syberyjskie
Masz chęć na jedne i drugie?
monteverde 00:56, 30 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Myślę, że one potrzebują sporo wilgoci, bo to przecież syberyjskie. A że u mnie rosną w byle jakiej, to kapryszą
u mnie rosną w glinie przy rynnie
asiach 08:46, 30 maj 2014

Piekne te goździki
Miłego dnia
agata19762 09:26, 30 maj 2014

Basiu dzięki za poczęstunek

od 11 godziny...przez cały dzień padało i to intensywnie ....

ale w domu też mnóstwo roboty odwleczonej ....bo w ogrodzie cały czas na pełny zegar

i zapraszam do mnie na kalorie ....
Kindzia 09:46, 30 maj 2014

Basiu...u Ciebie same skarby!!!
Już myślałam, że to irysy orientalne...

bardzo ich szukałam w tym roku, na wilgotne i z możliwością zalewania miejsce. Znalazłam tylko jednego sprzedawcę w internecie i kupiłam, posadziłam. Już miałam nadzieję, że mi powiesz po jakim czasie od posadzenia zakwitną...bo straszą mnie, że nawet cztery lata potrafią kaprysić...

Łukasz jest bardzo sympatyczny i uczynny Na dodatek cierpliwy

Pozdrawiam z zimnego Zabrza Dzisiaj jadę do Pszczyny, sadzenie będzie

P.S. Pani w Bylinowym R. wspominała, ze byłaś