Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 21:52, 15 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Basiu ale wiosennie u Ciebie, pieknie.

Bogdziu, u mnie nigdy nie będzie pięknie. To zwykła działka pracownicza i pewne reguły obowiązują. Poza tym nie może być tak, jakbym chciała, bo amatorów na cudzą własność nie brakuje.
Ale staram się jak mogę i umilam sobie życie sadząc to, co mi sie podoba i to, co chce u mnie rosnąć.
Wiosna jest cudna wszędzie. A u Ciebie wyjątkowa!
Zostawiam Ci to, czego może nie masz - kwiatki sangwinarii, wczoraj w pąkach, dziś w słońcu się otworzyły.

monteverde 21:54, 15 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Ta kępa, to ma być żółty. Jeszcze mi nie kwitł, co mnie wnerwia. A mam go już czwarty rok!

Różowe też mam, ale są to malutkie sadzonki, które otrzymałam z siewu. Nasiona dostałam od Joli - Joku.

Szałwię źle posadziłam, za gęsto. Boję się ją rozsadzić, do ona tego nie lubi. Może jak postaram się wyjąć ją z dużą bryłą ziemi, to nie za bardzo ten eksperyment odchoruje.

Miałam w rajskim żółtego przez 3 sezony i też mi nie zakwitł, teraz to nie wiem co się z nim dzieje bo został
Bogdzia 21:55, 15 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Bogdziu, u mnie nigdy nie będzie pięknie. To zwykła działka pracownicza i pewne reguły obowiązują. Poza tym nie może być tak, jakbym chciała, bo amatorów na cudzą własność nie brakuje.
Ale staram się jak mogę i umilam sobie życie sadząc to, co mi sie podoba i to, co chce u mnie rosnąć.
Wiosna jest cudna wszędzie. A u Ciebie wyjątkowa!
Zostawiam Ci to, czego może nie masz - kwiatki sangwinarii, wczoraj w pąkach, dziś w słońcu się otworzyły.

Dziekuje Basiu , piękne ale swoje też mam , kupiłam w tym roku i już mi przekwitły a dzis posadziłam do gruntu.Ty masz pojedyncze a ja pełne ciekawe czy bedą w przyszłym roku bo podobno delikatniejsze.
monteverde 21:57, 15 kwi 2015

To i ja się popatrzę, bo moje jeszcze się babule nie otworzyły, a Bogdzi piszę, że będzie miała Pleno bo u mnie też są
barbara_kraj... 22:00, 15 kwi 2015

Dzisiejszy dzień wykorzystałam maksymalnie, szkoda tylko, że nie był dłuższy Solidnie popracowałam, a m.in. przesadziłam Liriope, kuklika i krokusy, oczyściłam prawie wszystkie żurawki i uporządkowałam długaśną rabatę. Ratowałam Miłka wiosennego, bo kuklik niemal go zarósł. Słabiutko będzie kwitł, ma tylko trzy pączki!

barbara_kraj... 22:03, 15 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Dziekuje Basiu , piękne ale swoje też mam , kupiłam w tym roku i już mi przekwitły a dzis posadziłam do gruntu.Ty masz pojedyncze a ja pełne ciekawe czy bedą w przyszłym roku bo podobno delikatniejsze.

A jednak takich nie masz.
Twoje na pewno ładniejsze, naoglądałam się ich u Ani Monte.
barbara_kraj... 22:12, 15 kwi 2015

Praca pracą, ale fotki muszą być!
Najpierw jaszczurki. Spotkałam ich dzisiaj przynajmniej z siedem plus kilka malutkich, które są bardzo zwinne i im nie udaje mi się fotki zrobić. Dorosłe wygrzewały się w słońcu.

monteverde 22:14, 15 kwi 2015

Ta druga w powiększeniu wygląda jak waran a ja dzisiaj widziałam bociany w gnieździe
barbara_kraj... 23:06, 15 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Ta druga w powiększeniu wygląda jak waran a ja dzisiaj widziałam bociany w gnieździe

Owszem, tylko mniej straszna.
Nie widziałam jeszcze bocianów. Czasem widywałam całe klucze, ale jak odlatywały.
barbara_kraj... 23:10, 15 kwi 2015

Pączki Dicentra Formosa Alba