Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Kasya 21:24, 07 paź 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Jabłuszka

ale apetyczne
duze drzewko ?
barbara_kraj... 01:27, 08 paź 2015

EPODLAS napisał(a)
Basiu, dzięki za wyjaśnienie w sprawie hosty. To chyba mamy te same. Nie wiem czy wyrwać w ten weekend warzywa. Mają być przymrozki w nocy. A chciałam żeby sobie jeszcze posiedziały w ziemi?

Wykop selery i marchew. Pietruszka i por niech jeszcze posiedzą, kilka zostaw na zimę. Z pietruszki będziesz miała na bieżąco natkę.
barbara_kraj... 01:28, 08 paź 2015

Joku napisał(a)
Irgę lubię za jej piękne czerwone jagody. U mnie się raczej nie wysiewała. Za to wysiały się serduszki .

To szczęściara jesteś!
barbara_kraj... 01:28, 08 paź 2015

Kasya napisał(a)

ale apetyczne
duze drzewko ?

Bardzo smaczne, to Jonagold
Drzewko niewysokie, na podkładce karłowej.
barbara_kraj... 01:40, 08 paź 2015

Z zielonych pomidorów zrobiłam sałatkę na zimę

hanka_andrus 10:51, 08 paź 2015

A ja z zielonych nic nie zrobiłam. Po przyniesieniu do domu zaczęły szybko zmieniać kolor i zużyłam je na bieżące potrzeby. No i dobrze, przynajmniej miałam czas na co innego.

Seler i por i u mnie jeszcze w gruncie. Sukcesywnie po 2 sztuki do domu przynoszę.
Rench 22:05, 08 paź 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Jesienne barwy

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/97/976135/original.jpg[/img]

Wspaniałe te krokusy jesienne U mnie nie kwitnie ani jeden,czy to możliwe,że wszystkie 100 sztuk wyżarły mi gryzonie ?

Pyszności pokazujesz Sałatka z zielonych pomidorów,jaką robiła babcia chodzi za mną już drugi rok
W tamtym nawet kupiłam już nawet pomidory,ale zanim się zabrałam za sałatkę,to zaczęły czerwienieć Może w tym sezonie się uda....
Rench 22:05, 08 paź 2015

dubelek
Ale coś ze zdjęciem,to go powtórzę ,bo piękne

barbara_kraj... 22:54, 08 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
A ja z zielonych nic nie zrobiłam. Po przyniesieniu do domu zaczęły szybko zmieniać kolor i zużyłam je na bieżące potrzeby. No i dobrze, przynajmniej miałam czas na co innego.

Seler i por i u mnie jeszcze w gruncie. Sukcesywnie po 2 sztuki do domu przynoszę.

Moja Mama często robiła tę sałatkę. Bardzo nam smakowała, bo bardziej słodkawą niż kwaśną była. Ja swoją zrobiłam po raz pierwszy! A przymierzałam się do niej od dawna.

Haniu, u Ciebie cieplej więc z powodzeniem warzywa możesz dłużej w gruncie trzymać.
Ja tego problemu już nie mam, bo warzyw nie uprawiam od kilku lat. Nie mam ich gdzie przechowywać, a ogródek kwiatowym się stał.
barbara_kraj... 23:00, 08 paź 2015

Rench napisał(a)

Wspaniałe te krokusy jesienne U mnie nie kwitnie ani jeden,czy to możliwe,że wszystkie 100 sztuk wyżarły mi gryzonie ?

Pyszności pokazujesz Sałatka z zielonych pomidorów,jaką robiła babcia chodzi za mną już drugi rok
W tamtym nawet kupiłam już nawet pomidory,ale zanim się zabrałam za sałatkę,to zaczęły czerwienieć Może w tym sezonie się uda....

Za bulwy zimowitów żadne zwierzę się nie zabierze, one są wyjątkowo trujące. Mogły przemarznąć lub wygnić.

To i tak niedługo ta sałatka za Tobą chodzi, za mną chodziła z ćwierć wieku!