Nie mnie się podziękowania należą. Ambitną jesteś dziewczyną i nie dopuściłabyś do tego, aby egzamin zawalić. No, może gdybyś miała 17 lat, to byłoby Ci wszystko jedno Dojrzali ludzie inaczej podchodzą do tych spraw, zbyt poważnie je traktują i liczą czas Pozdrawiam
Ten świerk conica muszę przesadzić. Czy kwiecień bedzie odpowiednią porą, a może już w marcu, jak ziemia rozmarznie? jak się do tego zabrać? Wolałabym nie zniszczyć iglaczka
Basiu i ja chętnie poczytam o przenosinach Conici.... Mam przynajmniej dwie do przeniesienia u Teściów ale nie chcą się zgodzić bo boją się, że padną...
Basiu, przesadź jak się ociepli w marcu. Ale sprawdź czy ziemia rozmarznięta, bo przecież jak skuta lodem to nic z tego. Teraz go podlej, to ziemia szybciej rozmarznie.
Dokładna instrukcja ze zdjęciami jak się przesadzać jest tutaj.
Danusiu, dzięki
Że też ja przegapiłam ten artykuł. Wszystko jasne. Niech tylko ziemia rozmarznie świerk zmieni miejsce. Do tego czasu zdążę przygotować nowe miejsce i zaopatrzyć się w świeże podłoże
Jesienią przesadzałam tę tuję
Właśnie, moje śliwy (3 szt.) owoce mają gotowe do zbioru we wrześniu i dlatego myślę, że teraz je trzeba przyciąć. O innych pestkowych wiedziałam jest OK.