Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

bogumila 21:41, 27 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu an_tre, Moniko, Aniu DS, Kasiu, Bogusiu, - ja na te 'słoneczka' caly rok niecierpliwie czekam. To moje najbardziej ulubione kwiatki
Długo kwitną?
barbara_kraj... 22:00, 27 kwi 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Długo kwitną?

Kwitnienie miłka nie jest długie, na ogół trwa około dwóch tygodni. Na ten okres spory wpływ ma pogoda. Pączki kwiatowe rozwijają się sukcesywnie, bo nie wszystkie naraz się ukazują. Potem ozdobą są pierzaste liście
W tym roku miłek zakwitł dość późno. Były wiosny, że zakwitał w pierwszej dekadzie kwietnia
bogumila 22:02, 27 kwi 2013

Kwitnienie miłka nie jest długie, na ogół trwa około dwóch tygodni. Na ten okres spory wpływ ma pogoda. Pączki kwiatowe rozwijają się sukcesywnie, bo nie wszystkie naraz się ukazują. Potem ozdobą są pierzaste liście
W tym roku miłek zakwitł dość późno. Były wiosny, że zakwitał w pierwszej dekadzie kwietnia
dziękuję
AniaDS 23:39, 27 kwi 2013

Dwa tygodnie to też nie mało
aldonaz 00:35, 28 kwi 2013

Miłek rzeczywiście może cieszyć. Na sangwinarię pewnie się skuszę - prześliczna. Moje ubiegłoroczne iryski ładnie się rozrosły, ciekawa jestem kwiatów. Pozdrawiam
hanka_andrus 07:45, 28 kwi 2013

Zaglądam ,miłka szukam. U siebie nigdy nie próbowałam go mieć, był nieosiągalny w handlu. Teraz może i jest.Ale ja już go nie będę kupować.
Basiu, miłego dnia.
Bogdzia 10:27, 28 kwi 2013

tak, Bogdziu, to bylina, taka dziwna trochę, bo po krótkim kwitnieniu rozwijają się liście. U mnie roślina nie ma dobrych warunków do rozwoju, za sucho i za słonecznie dlatego liście zbyt wcześnie zasychają. Rozrasta się podziemnymi kłączami. Poleciła mi ją stara, doświadczona ogrodniczka, mająca dość nietypową szkółkę wszelakich roślin.
Jak Ci się podoba, to machniom

Podoba mi się ale nie chce Cię ograbiac , może gdzieś uda sie kupic.Dzięki za dobre chęci.
barbara_kraj... 21:18, 28 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam ,miłka szukam. U siebie nigdy nie próbowałam go mieć, był nieosiągalny w handlu. Teraz może i jest.Ale ja już go nie będę kupować.
Basiu, miłego dnia.

A wiesz, Haniu, że działkowa znajoma przejęła po kimś działkę, na której cała rabata samym miłkiem obrośnieta była? Ja od niej go dostałam, ale wtedy jeszcze nie znałam tej rośliny i nie wiedziałam jak kwitnie, bo same liście już miał. Resztę kobieta zlikwidowała! Ręce załamałam!
barbara_kraj... 21:22, 28 kwi 2013

Dziś po deszczu i przy pełnym zachmurzeniu nawet zdjęcia liche. Ale było co focić. Tulipany - te najwcześniejsze - zaczynają kwitnienie

Gabriela 21:23, 28 kwi 2013

Tam sangwinarie, tu miłki, same rarytasy u dziewczyn, a człowiek ma zwykłe sasanki, bergenie i się cieszy jak głupi.