Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

marzena 00:00, 01 lip 2013

bardzo ładnie się prezentują u Ciebie te 2 rodzaje dzwonków też je mam i bardzo je lubię,
piękne rudbekie, moje sie ociągają z kwitnieniem
monteverde 00:22, 01 lip 2013

Basiu pokazywałaś takiego dzwonka o wydłużonym kielichu i lekko pochylonej łodyżce, nieopacznie zakładając rabatę pod ściana go tam posadziłam i 14 lat walczę z nim idzie rozłogami, korzenie ma bardzo kruche i praktycznie nie do wytępienia, szukałam u Ciebie zdjęcia ale nie znalazlam strasznie zarasta, albo go ogranicz od razu albo wywal
barbara_kraj... 17:04, 01 lip 2013

monteverde napisał(a)
Basiu pokazywałaś takiego dzwonka o wydłużonym kielichu i lekko pochylonej łodyżce, nieopacznie zakładając rabatę pod ściana go tam posadziłam i 14 lat walczę z nim idzie rozłogami, korzenie ma bardzo kruche i praktycznie nie do wytępienia, szukałam u Ciebie zdjęcia ale nie znalazlam strasznie zarasta, albo go ogranicz od razu albo wywal

Aniu, to chyba nie ja. Ja mam tylko cztery rodzaje dzwonków: karpacki, skupiony, brzoskwiniolistny i ostatni nabytek - Poszarskiego
Debra 19:03, 01 lip 2013

Tych odmian rudbekii jest sporo i wszystkie są sliczne. Ja najbardziej lubie te z niemal niebieskawym środkiem. Tez mam kilka rodzajów.
Czy u Ciebie one też zwieszają łebki w upalne dni?
barbara_kraj... 20:49, 01 lip 2013

Debra napisał(a)
Tych odmian rudbekii jest sporo i wszystkie są sliczne. Ja najbardziej lubie te z niemal niebieskawym środkiem. Tez mam kilka rodzajów.
Czy u Ciebie one też zwieszają łebki w upalne dni?

Wiesz, Krysiu, że nie zauważyłam, ale chyba nie
U mnie co roku zdarza się z samosiewu pełna. Ciekawe, czy w tym roku też taka się trafi? Bywają też całe purpurowe, ale rzadko.
Joku 21:10, 01 lip 2013

Basiu, sprawdzam co u ciebie nowego rozkwitło
EPODLAS 21:57, 01 lip 2013

Basiu, jam mam też te jesienne japońskie zawilce i też mają już pąki, coś im się w tym roku śpieszy. Mam jeszcze jakieś dwie odmiany tych jesiennych ale pąków jeszcze nie widziałam Rudbekie też mają pąki, a trawy niedługo będą chyba kwitnąć, zrobiły im się takie zgrubienia z których wychodzą kłosy. Rośliny rosną jak szalone.
barbara_kraj... 22:01, 01 lip 2013

Joku napisał(a)
Basiu, sprawdzam co u ciebie nowego rozkwitło

Jolu, od soboty pewnie coś nowego zakwitło. Sama nie wiem, nie byłam dwa dni, jutro jadę na cały dzień to nowe fotki przywiozę
A dla Ciebie sobotnia jeszcze rózyczka
barbara_kraj... 22:05, 01 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
Basiu, jam mam też te jesienne japońskie zawilce i też mają już pąki, coś im się w tym roku śpieszy. Mam jeszcze jakieś dwie odmiany tych jesiennych ale pąków jeszcze nie widziałam Rudbekie też mają pąki, a trawy niedługo będą chyba kwitnąć, zrobiły im się takie zgrubienia z których wychodzą kłosy. Rośliny rosną jak szalone.

Dostałam od Gabrieli japoński rózowy pełny. Trochę mu się dostało od tego spryskiwania, ale pozbierał się. Nie ma jeszcze pąków, ciekawe czy w ogóle w tym roku zakwitnie?
Z traw mam tylko rozplenicę japońską. Kiedyś dostałam kępkę i podzieliłam ją, na pewno nie będzie jeszcze 'oszałamiająco' duża, ale zadowolona jestem, że ją w ogóle mam
barbara_kraj... 22:07, 01 lip 2013

marzena napisał(a)
bardzo ładnie się prezentują u Ciebie te 2 rodzaje dzwonków też je mam i bardzo je lubię,
piękne rudbekie, moje sie ociągają z kwitnieniem

Z tych Poszarskiego jestem bardzo zadowolona. Rozrastają się ładnie na boki. Natomiast karpackiego można spotkać wszędzie